Ljepota

Ljepota

Jeste li doživjele spontani orgazam? Zvuči privlačno, ali može biti i bolno

Spontani orgazam se događa kada osoba doživi vrhunac bez seksualnog odnosa. Iako se događa i muškarcima, mnogo je češći kod žena koje ga mogu doživjeti vozeći se na biciklu ili vježbajući.

Kronični spontani orgazam može biti i bolan i frustrirajući a pojedinci ga doživljavaju bez ikakvog kontakta. Događa li se da žena tijekom dana doživi više spontanih orgazama, vjerojatno se radi o trajnom poremećaju genitalne uzbuđenosti – žena će osjećati jaku potrebu da utaži želju za vrhuncem, što može postići odnosom ili masturbiranjem, samo kako bi se isti osjećaj vratio nakon par sati.

Žene koje pate od spolne disfunkcije mogu imati problema na poslu i u društvu zbog ovog intenzivnog osjećaja. Ne zna se što uzrokuje ovo stanje, ali se pretpostavlja da se radi o disbalansu hormona i pitanju živčanog sustava, prenosi portal wisegeekhealth.com Kako bi se riješile ovog osjećaja, žene pronalaze razne načine kako bi si pomogle, pa neke olakšanje traže u masturbaciji, vježbama, masažama…

Ovo se stanje obično javlja, samo od sebe, kod žena u 40-tim i 50-tim godinama, mada ima zabilježenih slučajeva i kod mlađih muškaraca i žena. Ako se ženi tu i tamo dogodi da doživi spontani orgazam, nema razloga za zabrinutost jer se vjerojatno ne radi o poremećaju. Svaka žena bi trebala potražiti profesionalnu pomoć ukoliko joj ovakve situacije stvaraju neugodnosti na poslu ili u društvenom životu.

Foto: shutterstock

Ana A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo