Ne postižete erekciju? Potražite krivca u ovih 6 problema - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Ne postižete erekciju? Potražite krivca u ovih 6 problema

foto: Shutterstock

Erekcija je posljedica naviranja krvi u tijelo uda, pa je važno da i vaše srce bude u savršenoj formi kako ona ne bi izostala ili trajala prekratko. Testosteron je drugi faktor koji je potreban za jaku erekciju, no postoji I niz čudnih okolnosti koje mogu utjecati na zadovoljavajući rezultat.

Višak kilograma, cigarete i alkohol također mogu “uspavati” vašeg prijatelja, a donosimo i popis čudnih stvari koje mogu spriječiti postizanje jake erekcije.

1. Deserti: Unošenjem šećera u organizam povisujete razinu glukoze u krvi, što uzrokuje otpuštanje hormona inzulina. Kako razina inzulina raste, tako proizvodnja testosterona pada i dolazi do problema s erekcijom – tako tvrdi jedno Irsko-Američko istraživanje.

2. Premalo sna: Spavate li manje od pet sati, razina testosterona može pasti i za 10 posto, otkriva studija provedena na sveučilištu u Chicagu. San je neophodan za proizvodnju testosterona, pa ako ne odspavate preporučenih osam sati i vaša erekcija bi mogla izostati.

3. Beba u spavaćoj sobi: Spavanje u neposrednoj blizini male bebe smanjuje proizvodnju testosterona za 7 posto, pokazala je to studija sveučilišta Notre Dame. Možda ste mislili da je isprekidan san krivac, no ispostavlja se da je dovoljno spavati uz dijete kako bi proizvodnja hormona testosterona bila u padu.

4. Soja: Studija provedena na sveučilištu Harvard potvrđuje da svakodnevno konzumiranje velikih količina soje može dovesti do erektilne disfunkcije. Razlog tome leži u svojstvu estrogena soje koji smanjuje količinu testosterona.

5. Manjak vitamina D: Ovaj vitamin igra veliku ulogu u proizvodnji testosterona, pa ako ga tijekom dana ne dobijete dovoljno, razina ovog hormona se može smanjiti za 20 i više posto, pokazuju rezultati studije iz Austrije i Njemačke. Dobra vijest je da je po preporukama dovoljno provesti 15 minuta na suncu kako bi dobili dovoljnu dozu vitamina D.

6. Alkohol: Poznato je kako alkohol opušta i uklanja kočnice, no može i otupiti vaš seksualni nagon. Također, ne smatraju svi opijenost vinom, privlačnom karakteristikom partnera. Što je rečeno za alkohol, također vrijedi i za opojne droge. Ako se već volite opustiti uz dobro vino, pobrinite se da ne popijete previše, prenosi menshealth.com

Foto: Shutterstock

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo