Ljepota

Ljepota

Ove popularne i kreativne položaje u seksu svi su isprobavali ove godine!

Shutterstock

Seks smanjuje stres, pomaže pri spavanju, sagorijeva kalorije, a uz to je i izvor užitka.

Nekoliko položaja u seksulanim odnosima bilo je popularno u 2019. godini, a health.com istaknuo je pet onih koje su bili izrazito kreativni, ali i osnažujući. 

9 stvari koje se događaju vašem tijelu ako prestanete uživati u seksu

1. Lijeni vikend

Ovaj položaj uključuje ležanje partnera na jednoj strani tijela dok su okrenuti licem jedno prema drugom. Zatim uključuje prebacivanje jedne noge preko partnerove kako bi omogućili penetraciju.

“U ovom slučaju oba partnera imaju kontrolu nad nekim pokretima, ali smanjuje se mogućnost prebrzog orgazma”, tvrdi znanstvenica Nicole Prause.

2. Dva lijena psa

Položaj je to koji uključuje jednog partnera u ležećem položaju na trbuhu dok je drugi na leđima. 

“Ruke partnera mogu biti raširene ili u položaju koji je srodan položaju ruku prilikom trbušnjaka, što god je udobnije, zapravo”, tvrdi seksualna edukatorica Lisa Finn. 

Prilikom takvog odnosa možete pustiti partnera da odluči o brzini, ali možete mu omogućiti pauzu tako što ćete kružiti kukovima dok on ostaje miran.

3. Izdržaj na vrhu

U odnosu na uobičajeni položaj žene na vrhu, ovaj položaj uključuje prijenos težine podjednako na podlaktice dok su koljena savijena pod kutevima od 45 do 90 stupnjeva. Noge se pritom nalaze na krevetu između partnerovih kukova i prsa, tvrdi stručnjakinja za veze Jacqui Olliver.

Na ovaj način održat ćete uravnotežen ritam, a nećete se umoriti niti će vam promaknuti orgazam. 

Pripremite se za najseksi vikend s vašim partnerom… Imamo plan!

4. Izmijenjen položaj žlice

Dok vas partner grli, prebacite nogu preko njegove tako da uključite i čitav gornji dio noge. 

“Na taj način promijenit ćete kut penetracije te ostaviti dovoljno mjesta za različite dodire”, smatra seksologinja Jess O’Reilly.

5. Izvan spavaće sobe

Duboka penetracija, ali i izlazak iz spavaće sobe ključni su trendovi u seksualnim odnosima 2019. godine, a ovaj položaj prati oba trenda. 

U ovom položaju jedan je partner na povišenoj podlozi s nogama opuštenima preko ruba dok je drugi partner između nogu drugoga, licem jednom prema drugomu. 

“S rukama na kukovima partnera na podlozi osigurat će se lakša penetracija, no najbolja je ukoliko su noge partnera dovoljno raširene ili je tijelom ispružena na površinu podloge, podupirući se laktovima”, rekla je seks stručnjakinja Mackenzie Riel.

5 položaja u seksu koji će povezati vas i partnera

M.V.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo