Ljepota

Ljepota

Stresan posao može smanjiti seksualnu želju!

Može li stresan posao smanjiti seksualnu želju? Odgovor smo potražili kod Nataše Barolin Belić, gestalt psihoterapeutkinje i seksualne terapeutkinje.

“Stres na poslu može jako utjecati na smanjenje seksualne želje. Tablete koje bi izazvale želju ne postoje. Ukoliko osoba oduvijek ima smanjenu seksualnu želju, može provjeriti razinu testosterona u krvi. No, važno je znati da nemaju svi ljudi jednaku razinu seksualne želje. Točnije, imamo ih šest – od izuzetno visoke do izuzetno niske”, pojašnjava seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić.

jNataša Barolin Belić

Ukoliko je gubitak želje nešto što se tek nedavno počelo javljati, onda je dobro promisliti je li stres na poslu ipak prezahtjevan.

“U svakom slučaju, ono što može pomoći je unošenje novosti i živosti u seksualni život. Kupite neku dobru knjigu ili DVD o seksualnosti, čitajte ili gledajte zajedno i odaberite vježbice i aktivnosti koje vam se oboma sviđaju. Eksperimentirajte pa će možda to unijeti svježinu u seksualni život što će u osobi potaknuti želju. Unesite malo romantike u brak – to uvijek može pomoći”, zaključuje Nataša Barolin Belić.

Ako ništa ne pomogne, onda se javite seksualnom terapeutu/kinji i kroz terapiju pokušajte riješiti svoj problem. Ukoliko i vas muče seksualni problemi, predlažemo da se obratite našim stručnim suradnicima.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo