Zašto je seks dobar za zdravlje - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Zašto je seks dobar za zdravlje

Danas te očekuje bitna prezentacija? Vodi ljubav nakon ustajanja kako bi se riješio stresa. Boli te glava? Reci “Da” partneru i zaboravi na glavobolju! Donosimo vam par savjeta kako seks može poboljšati zdravlje!

Ublažava kroničnu bol

Stimulacija klitorisa i vagine potiče otpuštanje endorfina te omogućava liječenje boli bez uzimanja tableta. Rezultat je manja osjetljivost na bol koja može potrajati i dva dana nakon orgazma, napominje Barry Komisaruk sa Sveučilišta u New Jerseyu, koautor izdanja Nauka o orgazmu. Pronađete li popularnu G točku, tolerancija na bol će se povećati za 50 posto.

Smanjuje rizik od raka dojke

Studije dokazuju da žene koje doživljavaju orgazam više od jedanput mjesečno imaju manje šanse da će oboljeti od raka dojke. Studije provedene u Grčkoj dokazuju da muškarci koji doživljavaju orgazam barem sedam puta mjesečno u svojim 50-im godinama smanjuju rizik od oboljenja od muškog raka dojke.

Vježba srce

Što ste aktivniji, vaše srce će biti zdravije! Poze koje prakticirate su također bitne. Ako volite biti na vrhu, znajte da je ta poza osobito dobra za zdravlje srca jer obično zahtjeva više truda. Orgazam donosi bonus: na vrhuncu, vaše srce može kucati 110 puta u minuti, što je ekvivalent brzom hodanju ili trčanju.

Štiti prostatu

Istraživanja provedena u Australiji 2003. godine donose informaciju da muškarac koji ejakulira barem četiri puta tjedno ima tri puta manje šanse da će oboljeti od raka prostate.

Smanjuje stres

Studija iz 2005. godine dokazuje da muškarci i žene koji su se upuštali u intimne odnose dva tjedna prije stresnog dana imaju puno manje problema sa javnim nastupom. Krvni tlak u njihovom slučaju poraste naglo te se jednako brzo vrati u normalu.

Vjerojatno ste nakon pročitanog i sami zaključili da nije samo jabuka ta koja drži doktora podalje!

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo