Ljepota

Ljepota

4 vježbe kojima ćete zategnuti cijelo tijelo

Dobro je poznata činjenica da su većini žena “kritične” tjelesne zone – stražnjica, trbuh, nadlaktice i bedra.

Zato se u pravilu kada vježbaju i većinom koncentriraju na ta područja, međutim fokusiranje samo na određena mjesta može dovesti do mišićne neravnoteže, što uzrokuje bol i povećava rizik od ozljede, kaže Tracey Mallett, jedna od najpoznatijih američkih trenerica. Uz to propuštate iskorištavanje punog potencijala svog tijela. Rješenje? Pozabavite se zanemarenim područjima – listovima, leđnim mišićima, stražnjim dijelom natkoljenica i mišićima ramena – dok istovremeno vježbate cijelo tijelo čime “pržite” masnoće i ubrzavate metabolizam.

Vježbe radite tri puta tjedno. Ponavljanja svake vježbe napravite bez pauzi, a odmaranje između svake vježbe neka bude maksimalno 30 sekundi. S vremenom povećajte cikluse vježbi (napravite po dva ili tri puta ciklus ponavljanja svake vježbe).

kBaletno podizanje

Stanite uz stolac s petama skupljenima i prstima ispruženima prema van u obliku slova V. Desnu ruku stavite na stolicu, a lijevu na bok. Polako se podignite na prste najviše što možete. Zadržite tu poziciju tri sekunde, a zatim polako vratite na početak. To je jedno ponavljanje, napravite ih 10-15.

Rotacijsko veslanje

l

Uzmite bučice i podignite ih u ispred vas u visini ramena, dlanovi su okrenuti prema dolje. Zakoračite s desnom nogom ispred lijeve, savijte koljena, i lagano se nagnite naprijed. Povucite bučice k svom struku, rotirajući dlanove prema vašem tijelu. Polako se vratite na početak. To je jedno ponavljanje, napravite ih 10 – 15.

l

“T” savijanje

Podlaktice oslonite na naslon stolice, laktovi su okrenuti prema van, i zatim glavu oslonite na ruke. Podignite lijevu nogu iza vas do visine bokova, desno koljeno je malo savijeno. Polako savijte lijevo koljeno, približujući petu stražnjici. Polako se vratite u početnu poziciju. To je jedno ponavljanje, napravite ih 10 – 15, a zatim isto učinite s drugom nogom.

KVjetrenjača

Stanite sa stopalima raširenijim od širine kukova i držite par bučica ispred vas. Koljena su blago savijena, dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Nagnite torzo naprijed, rotirajte se u desno i podignite desnu ruku prema stropu. Vratite se u početni položaj. Ponovite u lijevu stranu, napravite naizmjenično ukupno 20 ponavljanja.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo