Ljepota

Ljepota

4 vježbe u 15 minuta za uži struk!

Autor ovog treninga je Bernardo Coppola, trener i nutricionist poznatih koji je pomogao Mariah Carey istopiti 32 kilograma koje je nakupila u blizanačkoj trudnoći, a također je poznat po svom radu s glumcima iz serije Glee.

Suhoparno ponavljanje trbušnjaka na podu ponekad može biti demotivirajuće za vježbače. Pogotovo ako su ciljani samo središnji mišići jezgre, a ne mišići koji oblikuju struk. Kako biste dobili pravi uski struk i smanjili konfekcijski broj, probajte s ovim trbušnjacima “na nogama”!

Autor ovog treninga je Bernardo Coppola, trener i nutricionist poznatih koji je pomogao Mariah Carey istopiti 32 kilograma koje je nakupila u blizanačkoj trudnoći, a također je poznat po svom radu s glumcima iz serije Glee.

Svaku vježbu ponovite u tri serije s pola minute odmora između svake serije. Izvodite ih tri puta tjedno za rezultate, ali istovremeno pazite na prehranu, jer ravnog trbuha nema bez pametnog režima prehrane!

Bočno spuštanje

Stanite sa stopalima u širini ramena, držeći bučice u rukama. Ravnih ruku polako se nagnite prema lijevom koljenu – bez savijanja gornjeg dijela tijela. Pazite da vam tijelo ne klizne naprijed – ključ pokreta je da se krećete u stranu, iz kuka. U donjem položaju se zadržite sekundu-dvije, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite spuštajući se udesno. To je jedno ponavljanje, a seriju čini deset komada.

prva

Stajaća stabilizacija trupa

Stanite sa stopalima u širini ramena, držeći jednu bučicu s obje ruke ispred prsiju. Stisnite mišiće trbuha i ruku. Pokrećući torzo, blago zarotirajte ruke ulijevo koliko možete. Ostanite u tom položaju tren, a zatim torzo zarotirajte udesno. To je jedno ponavljanje, a seriju čini deset komada.

Zamislite da vaše tijelo čine dvije cjeline: jedna od glave do bokova, a druga od bokova do stopala. Neka drugi dio tijela bude stacionaran i zalijepljen za pod.

Dva

Ekstenzija s pretklonom

Bučicu držite s obje ruke iznad desnog ramena, a lijevo stopalo ispružite blago u stranu. Jednim tečnim pokretom spustite laktove i približite bučicu prsima, istovremeno podižući lijevo koljeno prema prsima. Vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje, a seriju čini deset komada. Vježbu ponovite na drugoj strani.

Tri

Obrnuta sječa

Koljena savinite, torzo zarotirajte ulijevo i primite bučicu s dvije ruke s vanjske strane lijevog bedra. Držeći ruke ispruženima, tečnim pokretom bučicu prebacite preko desnog ramena i istovremeno ispružite noge. Zatim bučicu prebacite u početni položaj. Zamislite da siječete deblo. To je jedno ponavljanje, a seriju čini deset komada. Vježbu ponovite na drugoj strani.

Četiri

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo