Ljepota

Ljepota

7 vježbi za seksi, zategnute obline

Kad govorimo o vježbanju, i ovdje se uvijek izmišlja nešto novo, a jedan od novijih trendova ovdje je takozvani aerobarre.

Aerobarre, je novi hibrid u kojem su povezani i pomiješani pokreti iz boksa i baleta. Zvuči čudno? Možda, no fitness stručnjaci vam garantiraju da ćete se itekako dobrano oznojiti i pokrenuti čak i mišiće za koje niste znali niti da postoje. “Ove će vam vježbe pomoći da smršavite i istovremeno oblikujete seksi, zategnute obline”, tvrdi Leila Fazel, suvlasnica njujorškog Aerospace fitness centra, koja je i osmislila ovaj način vježbanja.

Boks je jedan od najboljih načina da sagorite kalorije, prema stručnjacima moguće je izgubiti čak 10 kalorija po minuti. Zbog toga boks se sve više pojavljuje u spojevima vježbanja, kao što su pilates i yoga hibridi Piloxing i Koga, zbog toga što su oni efikasni i zabavni. Isprobajte ovaj energičan način vježbanja i sami i uvjerite se u njegovu djelotvornost!

Kako vježbati?

Za vježbanje su vam potrebni šipka/prečka za vježbanje težine od 4 do 6 kg i bučice težine od 1 – 2 kg. Napravite po dva seta svake vježbe, a nakon svake vježbe radite dvije minute žustrih boks udaraca – aperkat (udarac od dolje prema gore), direkt (udarac prema naprijed) i kroše (kroše se izvodi tako da kreće isto kao i direkt, ali šaka na pola puta mijenja putanju, zavija prema van i cilja protivnikovo uho ili bradu sa strane). Vježbajte tri puta tjedno.

Plié za zategnutu guzu

Vježba je odlična za stražnjicu i listove. Stanite uspravno sa nogama skupljenima, pete su veoma blizu jedna drugoj, prsti okrenuti prema van (prva pozicija). Držite prečku okomito ispred vas na udaljenosti ispružene ruke. Pridržavajući se za šipku objema rukama, čučnite što više možete, podižući pete s poda (kao na slici). Vratite se u početnu poziciju.

Napravite 16 ponavljanja, i to je jedan set.

Prilagođena poza na jednoj nozi

Vježba je odlična za trbušnjake, stražnjicu i bedra. Stanite uspravno sa skupljenim nogama (prsti su okrenuti prema naprijed). Držite prečku okomito ispred vas na udaljenosti ispružene ruke. Sa zategnutim trbušnjacima, podignite malo lijevu nogu s poda, savinite je u koljenu, ispružite prste na točka, i zamahnite nogom naprijed, u stranu i zatim unatrag (kao na slici).

Vratite se u početnu poziciju. Napravite 8 ponavljanja sa svakom nogom. To je jedan set.

Podignuta prečka

Vježba je odlična za ramena, ruke, trbušnjake, stražnjicu, bedra i listove. Stanite uspravno, noge su malo razmaknute, prsti okrenuti prema van, prečku uhvatite vodoravno s objema rukama i držite je u visini grudi. Zategnite trbušne mišiće i blago se čučnite (kao na slici), a zatim se podignite na prste, istovremeno pružajući noge i podižući prečku iznad glave.

Vratite se u početnu poziciju. To je jedno ponavljanje, napravite ih 16, što pak je jedan set.

“Pogledaj me” skok

Vježba je odlična za ruke, trbušnjake, stražnjicu, bedra i listove. Počnite u širokom čučnju s prstima okrenutima prema van (plié čučanj); u rukama držite bučice, laktovi su savijeni, a bučice u visini grudi (kao što je prikazano). Držeći ruke u visini grudi skočite u zrak, križajući desnu nogu ispred lijeve (kao što je prikazano), i zatim se dočekajte/spustite u plié čučanj. Ponovo skočite, no ovog puta lijevu nogu prekrižite ispred desne.

To je jedno ponavljanje, napravite ih 16 (to je jedan set).

Bijeli labud

Vježba je odlična za ramena, ruke, stražnjicu i bedra. Stanite uspravno, sa nogama skupljenima i bučicama u rukama, ruke su uz tijelo. Desnom nogom jako iskoračite unatrag i ulijevo (desna noga vam mora biti više u lijevo od lijeve noge), istovremeno podignite ruke, zglobovi su opušteni (kao na slici). Vratite se u početnu poziciju.

Napravite 16 ponavljanja, a zatim isto ponovite s drugom nogom. To je jedan set.

Dijamant na tlu

Vježba je odlična za stražnjicu, bokove i bedra. Legnite na desni bok, noge su skupljene, jedna na drugoj, a koljena savijena. Gornji dio tijela oslonjen je na desnu podlakticu, a lijeva je ruka ispred tijela. Podignite noge oko 5 – 10 cm od tla. Držeći noge podignutima, stopala se dodirujući, “otvorite” lijevo koljeno tako da vam noge budu obliku dijamanta (kao na slici). “Otvarajte” i “zatvarajte” noge, držeći mišiće napete.

Napravite 2 seta od 16 ponavljanja, zatim se prebacite na drugu, lijevu stranu i ponovite.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo