Ljepota

Ljepota

Body tehnika – rekreacija za sve dobne skupine

Body tehnika je zaštićena pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, a već godinama se predaje i na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. Iznimno je prilagodljiva, pa je mogu primjenjivati svi uzrasti, pa čak i osobe ozbiljno narušenog zdravlja.

Body tehnika, inovativna kineziološka aktivnost, proširila se već na šest zemalja i postala jedinstveni izvozni proizvod hrvatskog sporta, rekreacije i rehabilitacije. Tehniku koju je prije petnaestak godina inovirala magistrica kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina danas prakticira više tisuća ljudi u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Velikoj Britaniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Terapeutske vježbe

Body tehnika je registrirani način tjelovježbe zaštićen pri Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, a već godinama se predaje i na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. Sve vježbe Body tehnike su terapeutske, izvorište im je u više poznatih tehnika vježbanja (klasični pilates, gimnastika, ples, joga), ali opet su potpuno drugačije od svega dosad viđenog.

Body tehnika jedinstven je način tjelovježbe, jer u malo vremena učinkovito djeluje na sve komponente zdravstvenog fitnesa koristeći poznate, ali i potpuno nove kretne strukture. Pritom uči, korigira, intuitivno procjenjuje, a treninge prilagođava trenutnom fizičkom, intelektualnom, energetskom, psihičkom i emocionalnom stanju vježbača. Body tehnika iznimno je prilagodljiva, pa je primjenjuju sportaši, rekreativci, djeca, stariji, trudnice, osobe s posebnim potrebama, pa čak i osobe ozbiljno narušenog zdravlja“, pojašnjava Ana-Marija Jagodić Rukavina.

Educiranje trenera

Osim u specijaliziranim franšiznim centrima u Sloveniji i Italiji, Body tehnika se prakticira i u ostalim fitness centrima u Europi čiji su zaposlenici prošli program usavršavanja za Body instruktora pri Kineziološkom učilištu Body tehnike u Zagrebu. Body tehnika na primjeren način približava najnovija znanstvena saznanja instruktorima koji mogu imati i niže obrazovanje, jer ih educira tako da postaju znalci u svim segmentima poznavanja ljudskog tijela.  

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo