Ljepota

Ljepota

Hulahop je prava stvar!

Ako ste ikada bili na otvorenom koncertu negdje u inozemstvu, vjerojatno ste ih vidjeli: žene i djevojke (i neki dečki) koje u ritmu glazbe okreću velike, šarene hulahope. Osim igranja u djetinjstvu, ovo je vjerojatno jedini put da smo vidjeli neku konkretnu primjenu hulahopa.

No, hulahop je očito našao svoje mjesto i izvan koncerata i dječjih igrališta i to kao savršen način rekreacije za one kojima je dosta rutine u dvoranama za vježbanje. Istraživanje koje je nedavno proveo The American Council of Exercise pokazalo je da okretanje hulahopa sagorijeva 7 kalorija po minuti, odnosno 210 kalorija tijekom polusatnog treninga.

To zbilja nije loše! Sigurno je zabavnije vrtjeti hulahop nego trčati po traci za trčanje, iako riskirate trajne frustracije izazvane stalnim padanjem hulahopa na pod. No, kako tvrde na stranici Hoopnotica, posvećenoj popularizaciji hulahopa, svatko može postati pravi stručnjak za hulahop u samo nekoliko minuta treninga.

Ovo zabavno vježbanje pomoći će vam u smanjenju struka, težine, izgradnji
trbušnih i leđnih mišića, a poboljšava ravnotežu i držanje. Također, idealan je izbor za one
koji žele na lagan i zabavan način poboljšati kondiciju, učvrstiti
tijelo i osjećati se bolje. Kružno gibanje ovog čudesnog obruča jedina je vrsta vježbanja koja istovremeno dovodi do rada svih
mišića
– zdjelice, bedara, kukova, trbuha i leđa.

Pri vrtnji obavezno pazite na držanje tijela kako biste izbjegli ozljede leđa. Držite
se tako da stražnjicu i trbuh uvučete unutra, a ramena potisnete prema dolje. Također, prije vježbanja se dobro istegnite i zagrijte.

Upravo zato što jamči istovremenu zabavu i odličan trening, hulahop postaje sve popularniji diljem svijeta. Fitness klubovi ga uvode kao
dio svoga programa, a u Americi možete naći brojne DVD-ove za vježbanje
kod kuće. Poznate osobe koje obožavaju
hulahop poput Beyonce, Hayden Panettiere, Liy Tyler i Michelle Obame također su jedan su od razloga zašto je hulahop ponovno postao tako
popularan.

Probajte i vi! Za početak, nabavite si jedan obruč u nekoj od prodavaonica sportske opreme, stavite glazbu koja vam odgovara i vježbajte u udobnosti svoga doma. Jamčimo dobru zabavu!

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo