Ljepota

Ljepota

I trudnice mogu vježbati!

Osobito to vrijedi za vježbe koje se izvode na leđima tijekom prve trećine trudnoće jer na taj način pritišćete venu cavu, veliku žilu koja dovodi krv iz nogu u srce. Time se smanjuje količina krvi koja odlazi u maternicu i mozak.

Za vrijeme trudnoće tijelo proizvodi hormon relaksin koji omekšava zglobove pokušavajući ih pripremiti za porođaj. Stoga, morate biti jako pažljivi prilikom izvođenja svih vježbi te paziti da ne pretjerate.

Trčanje nije naročito preporučljivo, no neke se trudnice osjećaju najugodnije upravo dok trče. Može, ali do 20. tjedna trudnoće.

kVježbe s utezima odličan su način pripreme za porođaj, ali i za dane nakon toga. Nosit ćete i podizati dijete pa vježbajte ruke i noge. No ne samo njih, nego i trbušne mišiće.

Plivanje je prema liječnicima najbolji način vježbanja u trudnoći. Dobro je za krvožilni sustav i srce, razgibava sve skupine mišića i ne opterećuje trbuh i leđa.

Ples je također popularan način rekreiranja, ali je važno odgovarajući izbrati ritam.

Hodanje u posljednjim tjednima trudnoće pomaže da se dijete spusti u maternici, što uveliko olakšava položaj.

Pilates jača mišiće zdjelice i trbušne mišiće koji u trudnoći slabe, a pritisak se uklanja sa leđa i zdjelice. Potkraj trudnoće vježbe pilatesa pomažu da se beba namjesti za porađanje.

Izbjegavajte jahanje, skijanje i klizanje na ledu. Možda su vas nekada opuštali, no radi sigurnosti trudnoće, bolje ih se odreći.

 
Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo