Ljepota

Ljepota

Jillian Michaels: U 30 dana mršaviji za 20 kg

Poznata fitness trenerica Jillian Michaels proslavljena u NBC emisiji “Najveći gubitnik”, gdje ljudima koji imaju problema s kilogramima pomaže smršavjeti, osmislila je program vježbanja dizajniran kako bi tijelu dao oblik i snagu. Pritom se u 30 dana gubi 20 kilograma.

Trenerica ipak ističe kako to nije stvaran gubitak kilograma, ali je super početak.

Osnova njenog programa su tri elementa – ja, znanost i znoj. Za početak je potrebno ući u ja element te promijeniti način razmišljanja. Treba zaboraviti na sljedeće izgovore:

  • Nemam vremena.
  • Financijski si ne mogu priuštiti trening.
  • Ne mogu odoljeti kolačićima.
  • Ne mogu se ujutro ranije probuditi, a navečer me shrva umor.
  • Počinjem ponedjeljkom, ali tijekom tjedna ponovno prestajem.
  • Umirem od dosade dok radim i brojim čučnjeve.
  • Ali kauč je tako udoban.

Element znanost objašnjava što i kako jesti ovisno o našoj konstituciji tijela.

Za početak je potrebno izračunati indeks tjelesne mase te zapisivati što sve jedemo. Svakodnevno moramo više kalorija potrošiti vježbanjem nego ih unijeti hranom. Jednostavna matematika – planirajte obroke, brojite kalorije i sve to zapisujte.

Kao dio elementa znoj tijekom 30 dana programa potrebno je vježbati 20 minuta. Svaka vježba počinje sa zagrijavanjem te se nastavlja sa 3-2-1 krugom od tri vježbe: snaga (tri minute), kardiovaskularne vježbe (dvije minute) te vježbe za trbuh (jedna minuta) – te tako u krug 20 minuta. Tada slijedi lagano opuštanje.

Jillian je zbog NBC emisije gdje pomaže ljudima izgubiti ogromne kilograme zaslužila povjerenje ljudi. Ipak njen program ne garantira gubitak od 20 kilograma – ali je on naravno moguć. Pozitivno je to što je ovo zdrav način gubljenja kilograma čiji naglasak je na vježbanju. Detaljne Jillianine programe možete pronaći na njenim DVD-ima, verziji za Wii, uključiti se u njen program vježbanja putem web stranice Jillian Michaels, a pojedine vježbe mogu se pronaći i na YouTubeu, pa pogledajte:

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo