Kako ostati u formi za vrijeme blagdana? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako ostati u formi za vrijeme blagdana?

Tracey Anderson, trenerica Madonne, Gwyneth Paltrow i Shakire, savjetuje kako možete blagdane provesti na zdrav način.

Osim što ima tijelo iz snova, Tracey Anderson (provjerite njen fitnes plan za Gwyneth Paltrow: I vi možete imati zategnuto tijelo kao Gwyneth Paltrow) ima mnogo poznatih sljedbenica kojima je promijenila izgled i život. Njen moto je kako je sve moguće – uz nešto truda i znoja. Donosimo vam njene savjete kako preživjeti blagdane bez dodatnih kilograma i centimetara oko struka.

1. Niste na potpunom godišnjem

Tracey Anderson

“Shvaćam da želite imati slobodan dan na Badnjak ili Božić, no što se tiče ostatka praznika trebali biste nastaviti sa svojim treninzima”, savjetuje popularna fitnes trenerice. Što više vježbate, vaše je tijelo za to programirano i razumije treba sagorijevati kalorije dok jedete više hrane nego obično.

2. Sve se ubraja

Ako ste mislili kako morate “lupati po istome” svakog dana ili svaki trening, varate se. Vaši se koncepti treninga mogu mijenjati.

“Ako vas posjećuju prijatelji ili rodbina, možete samo igrati neku igru vani na snijegu… to je u redu. Ili plešite u dnevnom boravku. Jedino što je bitno jest da se krećete – nastavite se kretati za vrijeme blagdana”.

3. Kuhajte lakše

Sada su dopstupni mnogi recepti koji oponašaju ukusnu hranu krcatu kalorijama. I dalje možete pripremiti sve one obiteljske klasike koje volite, ali posegnite za drugim kuharicama za inspiraciju. Primjerice, upravo je izašla kuharica za bezglutensku prehranu Gwyneth Paltrow. Tamo možete pronaći sjajne savjete kako sva hrana koju jedete ne bi bila preteška.

4. Budite ujednačeni

Važno je da uživate u hrani koja vam je bitna, no kad ste siti – siti ste. Ovo nije vrijeme kada možete reći: “joj, jedva čekam da prekršim svoja pravila za vrijeme blagdana, a poslije ću se čistiti sokovima”. Ne želim da ljudi zapadnu u takav mentalitet jer tijelo ne voli kada ga se baca iz jednog pravca u drugi, baš kao ni probavni sustav.

5. Oznojite se

Povisite temperaturu u prostoriji kada vježbate – ako možete podnijeti viši račun za grijanje… Kada povisite temperaturu, više ćete se znojiti, a samim time ćete lakše detoksificirati svoje tijelo. Pogotovo ako ste uživali u više koktela nego inače.

Korisno je piti puno vode i vježbati, ali i dobro se znojiti.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo