Ljepota

Ljepota

Kardio kickboxing – ojačajte mišiće, kosti i samopouzdanje

Ovaj sport pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega – povećati vaše samopouzdanje.

Kada čujete za Kickboxing vjerojatno će većina vas preokrenuti s očima i pomisliti da nema šanse da ikada započnete s treniranjem tog nasilnog sporta. Iako, možda s vremena na vrijeme bi svima dobro došlo kada bi nekog, pa makar i u žaru treninga mogli dobro “opaliti“ po glavi, većina žena ipak bira nešto miroljubivije sportove.

Na sreću, kickboxing nije namijenjen samo muškarcima i ne mora imati onu nasilnu stranu. Naime, sve više i više u svijetu postaje trend treniranja kardio kickboxinga, koji ima sve elemente pravog kickboxinga, ali bez borilačkog kontakta. Naime, kada se kickboxing uzme kao način vježbanja bez tog borilačkog kontakta on može biti savršena rekreacija s mnogim dobrim stranama. Redovito treniranje kardio kickboxinga sigurno će vam se isplatiti kada ćete već nakon nekoliko mjeseci vidjeti razliku u svojem tijelu.

Dakle, ako želite oblikovati svoje ruke i noge, zategnuti trbuh i stražnjicu i sve one druge dijelove tijela koje trebate zategnuti to je definitivno trening za vas. Naravno, osim ljepšeg tijela kardio kickboxing ima još mnoge druge dobre strane – pomoći će vam u gubitku kilograma, povećanju mišićne mase i smanjenju masnoća, ojačati strukturu kostiju i ono što je možda najvažnije od svega – povećati vaše samopouzdanje.

Gubitak težine

Da ne bi bilo zabune kardio kickboxing je za osobe koje vole vježbe vrlo visokog intenziteta, no to je ujedno i najbolji način za gubitak suvišnih kilograma. S druge strane, osim zdravog gubitka kilograma, s ovim vježbama će se automatski oblikovati tijelo te ćete izgledati mnogo bolje, što je na kraju krajeva i cilj vježbanja.

Vremenska efektivnost

Žene u današnje vrijeme imaju vrlo intenzivan tjedni ritam, pa uz posao i obiteljske obaveze teško mogu ugurati česte i duge treninge kako bi ostale u formi ili ponovno došle u formu. Kardio kickboxing zato je savršen jer apsolutno obuhvaća vježbe za sve dijelove tijela, a neka istraživanja pokazala su da se može sagorjeti i do 1200 kalorije u samo sat vremena, iako je to potrebno uzeti s određenom rezervom.

Ipak, učinci su očiti gotovo odmah. Ako možete odvojiti vrijeme za tri to četiri treninga tjedno, po sat vremena, rezultati će biti vidljivi već nakon tri tjedna. S nešto manje treninga tjedno, rezultati će isto doći, ali nešto sporije. Najmanja frekvencija treninga je dva puta tjedno.

Poboljšane motoričke sposobnosti

Nespretni ste, teško se snalazite u prostoru, motorika vam je zakržljala, refleksi nepostojeći, a ravnoteža, bolje niti da ne pričamo o njoj?

Kickboxing je definitivno sport s kojim ćete poboljšati sve gore navedene stvari. Umjesto neprirodnih i ukočenih pokreta, vaše tijelo će se gibati glatko, izoštriti će vam se refleksi, motorika i ravnoteža će vam biti usklađena, što će vam definitivno pomoći u svim segmentima života. Nemojte zaboraviti da žensko tijelo nakon 35. godine, a posebno nakon 40. počinje ulaziti u određene fizičke promjene, koje se mogu uvelike usporiti s redovitim vježbanje.

Ojačanje strukture kosti

Kako starimo postajemo sve više i više krhki, žene posebno zbog osteoporoze, ali i ovog puta kickboxing može pomoći po tom pitanju. Naime, kosti se i ne razlikuju mnogo od mišića, jer ako ih ne koristite one slabe, isto kao što je slučaj s mišićima. Jačanje i rast koštane mase povećava se kroz intenzivno vježbanje, pa je kickboksing definitivno dobar izbor. Jače kosti, manje ozljeda.

Jačanje mišića

Jačanje i oblikovanje mišićne mase je definitivno jedan od najvažnijih aspekata bilo koje vrste vježbanja pa tako i kardio kickboxinga. Naime, trening kardio kickboxinga sastoji se i od udaranja vreća koje pružaju prilično veliki otpor, što pak stimulira vaše mišiće na dodatan rad i jačanje. Dok će vam primjerice zumba ili trčanje dati dobar kardio trening s kojim ćete potaknuti cirkulaciju i izmjenu tvari, neće vam puno pomoći oko stvaranje mišićne mase.

Povećanje samopouzdanja

Budite iskreni i priznajte – ljepše i oblikovanije tijelo, više samopouzdanja. Uz to kada dodate smjelost pokreta, spretnost i gracioznost mačke, to će sigurno utjecati na vaše samopouzdanje. Kada se osjećate fizički lijepo i jako, također, ćete se tako i mentalno osjećati. Kardio kickboxing može definitivno promijeniti vaš život na bolje u svim pogledima.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo