Kopirajte trening Bena Afflecka za veće mišiće - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kopirajte trening Bena Afflecka za veće mišiće

Donosimo vam jedan trening iskrojen za muškarce!

Jeste li vidjeli kako izgleda Ben Affleck u svom posljednjem filmu “Grad lopova”? Onda vam je sve jasno! Znojenje i trud u teretani se isplate. Američki je glumac radio na svom tijelu u suradnji s osobnim trenerom Walteron Nortonom Jr., bivšim kondicijskim trenerom Boston Celticsa. Možda si ga vi ne možete priuštiti, ali možete slijediti njegove preporuke u teretani.

Afflecku je složio nekoliko vrsti vježbi koje je izvodio “hardcore, poput životinje”.

Začinjeni zgibovi – Affleck je izvodio tri seta s deset do 15 ponavljanja ili do otkaza. Za dodatni učinak vježbe između nogu je držao uteg od 40 kilograma!

Bench press s utezima – Ova je vježba krojena za prsa, a protagonist Daredevila je izvodio tri seta s deset do petnaest ponavljanja ili do otkaza pod drugačijim kutevima. Utezi su vrlo korisni jer utječu na mišiće prsiju, a s njima se možete više spustiti nego ako koristite šipku.

Naizmjenični biceps pregib – Ova je vježba pogodna za izoliranje i stvaranje izduženog i jakog bicepsa. Baš kao i prethodne vježbe, izvodi se u tri serije po deset do 15 ponavljanja ili do otkaza. Počnite s težim utezima i nastavite s lakšima sve do otkaza mišića – na taj ćete način izgraditi mišićno tkivo.

Hodajući raskorak – Čučnjevi su idealna vježba za stražnjicu, gornju i donju stranu bedra, pa čak i listove. Pazite da koljeno prednje noge ne pređe nožne prste, kukovi se ne smiju kretati prema naprijed, nego samo po vertikali, a leđa moraju biti zategnuta. Zapamtite: gurajte petom kako bi najviše utjecali na stražnjicu.

Izvodite vježbu u tri serije s deset do 15 ponavljanja ili do otkaza.

Podizanje nogu iz visećeg položaja – Ako želite ravni trbuh i trbušne mišiće kao da su stvoreni od čelika, posvetite više vremena ovoj vježbi. U gornji položaj postavljajte noge što brže moguće, dok ih spuštajte polakše. Tijelo blago nagnite unaprijed kako biste dodatno učvrstili trbušne mišiće.

Vježbu izvodite vježbu u tri serije s deset do 15 ponavljanja ili do otkaza.

Ovo su samo neke od vježbi koje su Afflecku pomogle isklesati tijelo, no bitne su dvije stavke: predanost i prehrana. Osim što morate religiozno slijediti trenerove upute, nemojte jesti kasno navečer i izbjegavajte kruh. Poznati glumac dnevno konzumira 2000 kalorija, a veliki dio namirnica čine proteini koji su odgovorni za izgradnju mišića.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo