Loše navike zbog kojih ne mršavite dovoljno

mrsavljenje, vjezbanje

1. Samozavaravanje na pokretnoj traci

kAko vam je trener zadao određenu kilometražu, onda to zaista i otrčite. Što ranije završite, to ćete potrošiti manje kalorija i slabije ojačati nožne mišiće. Osim toga, ne pridržavajte se za ručke, jer to olakšava trčanje. Još je bolje ako pokretnu traku postavite pod određeni nagib, pa trčite "uzbrdo". Sagorjet ćete mnogo više kalorija.

2. Nekorištenje pravih mišića

Kad izvodite određene vježbe, na primjer sjedeći podižete jednu, pa drugu nogu, nemojte ih savijati. Svaku vježbu morate izvesti pravilno. Prilikom izvođenja čučnjeva, morate osjetiti da vam "rade" trbušni mišići.

3. Veslanje s pola snage

Ako na spravi za veslanje stalno veslate istim intenzitetom i postupno ne produžujete vrijeme, kako vam jača kondicija, mišići će vam se slabije "trošiti". Zaveslaj vam mora krenuti iz nogu i stražnjice, a ne iz leđa i ruku.

4. Prebrzo izvođenje vježbi s utezima

Vježbe s utezima ne izvodite na brzinu. Polaganim i kontroliranim pokretima puno ćete bolje zaposliti vaše mišiće.

k5. Gubljenje koncentracije

Ako dok vježbate slušate glazbu, gledate TV program ili čitate knjigu, niste koncentrirani na izvođenje vježbi. Izbjegavajte tu lošu naviku: bolje je da skratite vrijeme vježbanja, a da ste potpuno koncentrirani. Ako vam je dosadno, izbjegnite rutinu novim vježbama.

6. Pridržavanje rukama pri "vožnji bicikla"

Kad izvodite vježbu kao da vozite bicikl, nemojte šakama pridržavati bokove, nego ruke oslonite na pod. Inače vam nožni mišići neće raditi punom snagom. Osim toga, ne naginjite trup suviše prema naprijed, neka vam leđa budu dvadesetak centimetara od poda. U takvom položaju uposlit ćete i mišiće natkoljenica i trbuha.


K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!