Mršavljenje je lakše ako vježbate natašte

vjezbanje, lednjaci, fitness

Ako se dvoumite kada je najbolje vježbati, ujutro ili poslijepodne, stručnjaci savjetuju: ujutro i to natašte.

Ne samo da ranojutarnji trening prije doručka pomaže sagorjeti više masnoća nego započinje veće smanjenje količine masnoća u krvi koje mogu začepiti arterije i dovesti do bolesti srca.

"Dok je svaki oblik tjelovježbe dobar sam po sebi, bilo kakvo vježbanje prije doručka može biti dodatno dobrobitno, jer natjera tijelo da se osloni na svoje zalihe masti za energiju. Kada ljudi govore o mršavljenju, zapravo misle na gubljenje masti", objasnio je dr. Jason Gill sa Sveučilišta u Glasgowu, voditelj studije.

Njegov je tim pratio desetoricu muškaraca koji su posjetili laboratorij tri puta i svaki put su doručkovali. Prilikom prve posjete nisu vježbali, prilikom druge posjete su išli u žustru šetnju prije doručka, a treći su put šetali poslije doručka.

Ispitanici koji su vježbali uspjeli su sagorjeti više masnih naslag nego oni koji se nisu bavili tjelovježbom. S druge strane, oni muškarci koji su šetali prije doručka sagorjeli su 33 posto više masnih naslaga usporedno s onima koji su vježbali tek nakon doručka. Jednako tako, smanjila se razina masnoća u njihovoj krvi.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Journal of Nutrition.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!