Nova godina donosi nove fitness "igračke"! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Nova godina donosi nove fitness “igračke”!

Obožavate isprobavati nove fitness gadgete? Predstavljamo vam četiri najnovije igračkice koje će, slažu se stručnjaci, obilježiti tek započetu 2011. godinu.

ElliptiGO 8S

lAko volite trčanje na zraku, no imate problema s koljenima, ova najnovija “spravica” bi vas mogla preporoditi. ElliptiGO omogućava trčanje bez negativnog utjecaja na zglobove. Riječ je o eliptičnoj spravi za treniranje na kotačima. Idealna je za trkače koji žele odmoriti koljena od uobičajenog vježbanja. Iako je ovaj najnoviji gadget poprilično skup, njegova je cijena znatno niža od dobre trake za trčanje. Uz to, ElliptiGO je, osim na zraku, moguće koristiti i u zatvorenom prostoru.

Cijena: $2,499
Gdje kupiti: www.elliptigo.com

lTrekDesk

Možete li zamisli sagorijevanje sala s trbuha ili guze tijekom radnog vremena? Ukoliko cijeli dan sjedite, ne samo da trošite vrlo malo kalorija, već se i izlažete povećanom riziku od upala i kroničnih bolesti. Rješenje? Radite i hodajte pomoću TrekDeska. Bit ćete produktivniji, izgubit ćete neželjene kilograme i smanjiti rizik od upala i bolesti.

Cijena: $479
Gdje kupiti: www.trekdesk.com

Yantra podloga

kZamislite stotinu prstića koji umirujućim pokretima masiraju vaše napete energetske točke sve dok se ne opustite… OK, priznajemo da ova najnovija igračkica baš i nema neke pretjerane veze s fitnessom, no, zašto ju ne bite iskoristili za opuštanje između treninga? Yantra podloga u sebi krije 8 tisuća akupresurnih diskova koji pomažu oslobađaju od stresa, pogoduju snu i poboljšavaju cirkulaciju. Kreatori ove “čudotvorne” podloge tvrde kako ona nudi prilično impresivne zdravstvene beneficije.

Cijena: $49
Gdje kupiti: www.yantraway.com

Ugi lopta

kAko se pitate o kakvom je fitness gadgetu riječ – evo i odgovora: “ugi” lopta je križanac između klasične medicinske lopte za vježbanje i lopte za uklanjane stresa. Osim što predstavlja hit na fitness tržištu, ova lopta promjera 15 cm predstavlja idealan dodatak vašem kućnom vježbanju. Možete ju koristiti za zagrijavanje, kardio vježbe, vježbe snage (proizvodi se u rasponu od šest do 12 kg) i postizanje fleksibilnosti.

Cijena: $129
Gdje kupiti: www.UgiFit.com

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo