Ocean Kayak City Race - dokažite se u opakoj trci kajaka gradom - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Ocean Kayak City Race – dokažite se u opakoj trci kajaka gradom

Riječ je o opako zahtjevnoj duathlon utrci u parovima – pravoj gradskoj kajakaškoj trci u kojoj natjecatelji trče kroz Zagreb s kajacima teškim 25 kilograma koja će se održati 3. lipnja.

Kajacima po Zagrebu, je li to moguće? “Pa naravno da je, jer mi ne radimo nemoguće stvari, mi prvo provjerimo nemoguće i onda to učinimo smiješnim i mogućim. Dok smo smišljali program činio nam se puno teži, danas dan poslije testiranja trase znamo da nije tako teško i da će to biti prilično brza utrka”, tvrde organizatori Ocean Kayak City Racea.

Treće izdanje SUPer Surfers Challengea cool, surferske zafrkancije ponovno je natjeralo dvadeset i kusur najhrabrijih da se od Prečkog tramvajem otisnu u centar, a zatim nakon određenih zadataka vrate na Jarun veslati stand up paddle utrku. Kako je bilo? Kao što je i najavljeno – ludo. U to se možete uvjeriti ako pogledate članak SUPer Surfers Challenge oduševio Zagrepčane.

Kada su organizatori već natjerali surfere da nose daske gradom i od sebe rade redikule, palo im je na pamet da to naprave i s kajakašima da se vidi tko je brži, tko je jači i tko je luđi… Može li biti još luđe i bolje? Definitivno može i hoće.

Što je to Ocean Kayak City Race?

Ovo je ipak opako zahtjevna duathlon utrka u kojoj natjecatelje neće voziti tramvaj i u kojoj se baš i neće izležavati. Radi se o utrci u parovima, prvoj pravoj, gradskoj, kajakaškoj utrci, jer natjecatelji fakat trče s kajacima teškim 25 kilograma kroz grad. Na kontrolnim točkama natjecatelji će imati neke posebne, tajne zadatke i zatim dolaze oni teški: preveslavanje Save, ponovno trčanje te finalna veslačka utrka na Jarunu. Naravno, pitate se, isplati li vam se to?

Odlučite sami jer nagradni je fond za sada samo 30.000 kuna; četiri komada Ocean Kayak dvosjeda (5000 kuna komad), Lenovo, Sony Ericsson, Karting Arena, Multipower, kamp Šimuni, Kineta & Renta Chopper…

U kajak!

To je spoj trčanja, veslanja i umijeća zabavljanja prolaznika i medija jer zadaci nisu samo fizički teški – ekipa trči gradom s 23 kilograma teškim kajakom dvosjedom!

Među zadacima bit će i nagovoriti što veći broj prolaznika na određenim punktovima da sjednu u njihov kajak i zaveslaju jer će im svaki prolaznik koji sjedne u kajak donijeti vrijedne bodove i skrivene nagrade.

Zašto sve to?

Kajakaška se natjecanja odvijaju na rijekama i jezerima, gdje se većini ljudi neće dati doći, zato ova trka kajake donosi u grad. Događaj je osmišljen na inicijativu Ocean Kayak tvrtke kako bi se napravilo otkačeno kajak natjecanje i vrhunski video i TV materijal koji će se objaviti kroz razne svjetske medije, baš kao što je to bio slučaj sa SUPer Surfers Challenge Zagreb 2011. i 2012. trkama.

Program

 • START u 11 sati s Harmice i šetnjica preko Trga do špice
 • KT1 – ŠPICA – Animacija prolaznika na špici da sjednu u kajak (ako nagovore neku poznatu osobu dobivaju duple bodove). Specijalna nagrada sponzora koja se na licu mjesta dodjeljuje pobjedničkom timu u obliku velikog poklonbona (npr. mobiteli za članove tima)…
 • KT2 – HNK – potraga za bonus nagradom skrivenom negdje pored HNK (nagrada drugog sponzora)
 • Nastavak utrke Savskom cestom
 • KT3 – Savski most – nastavak utrke južnim nasipom do kontrolne točke
 • KT4 – Južni Savski nasip – forsiranje Save na drugu obalu
 • KT5 – Sjeverni Savski nasip – nastavak utrke prema Jarunu
 • KT6 – Jarun – Malo jezero – Start jarunske veslačke etape
 • CILJ – Plaža na Malom jezeru
 • Podjela nagrada u 14:30 sati.
 • After chillanje uz hranu i piće do 17 sati.

Nagradni fond preko 35.000 kuna; četiri kajaka vrijedna 20.000 kuna + dodatne nagrade sponzora za sve natjecatelje!

Ordinacija.hr
Foto: Jazz Saletović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo