Ljepota

Ljepota

Ocean Kayak City Race ima čak dva šampiona!

Kako opisati Ocean Kayak City Race Zagreb? Divlja kajakaška utrka niz gornjogradske slapove i mirne vode donjeg grada.

Ove se nedjelje na lokaciji koji metar nadmorske visine iznad zagrebačke špice sastalo šareno društvo štovatelja nenormalnih natjecanja. Nakon diskvalifikacije nekih na samom startu zbog nepropisnog parkiranja njih dvadesetak odradili su miran start od Gradske Kavane, ali niti pedeset metara nakon toga naišle su kumice u šestinskim nošnjama i zaprijetivši šestinskim kišobranima zaustavile utrku. Zasjele su kumice u kajake i zele na more.

Utrka je nastavljena nakon kratkog uvjeravanja i obećanja da će se dečki odmah vratiti po njih. Tako se utrka nastavila slijedećih sto metara gdje je Zoran Pribičević iz tima “Ja, Ja i Niko bez Niko“ imao ispad zaustavivši cijeli tramvajski promet na trgu, dok ga je Mario Valentić, s djetetom na leđima, vukao po tračnicama.

Ocean Kayak city Race Zagreb

Nakon ovakvog mirnog starta natjecatelji su uspjeli doći do Cvjetnjaka gdje je ekipa imala prvi zadatak, nagovoriti što veći broj ljudi da im sjednu u kajak i zaveslaju. U kratkoj neizvjesnoj borbi dobili smo dva izjednačena tima: “Ja, Ja i Niko“ i “Psycho Pack“. Dilemu je riješilo 40 sklekova, nakon čega je glavna sutkinja Anja proglasila Davora Sajka pobjednikom i dodijelila mu Sony Mobile Experia Active telefon.

Slijedio je dosadan dio laganog trčkaranja Savskom do nasipa i malo žešće trčanje Savskim nasipom do Jaruna. Natjecatelji su na tih 4,5 kilometra dugoj utrci taman zagrijali mišiće i jedva čekali start veslačkog dijela na Jarunu.

Nakon kratkog vijećanja, Surfmania Tim je odlučio da će se utrka na Malom jezeru voziti kontra kazaljke na satu. I tako je i bilo, vozila su se uzbudljiva četiri kruga oko Otoka ljubavi i plutajućih Surf Shop AIRE kauča.

Prvo mjesto su podijelila dva tima: Veslo sis (Marko Crneković i Vid Radošević) te Pit Bull (Nikica Ljubek i Domagoj Hađina), a na treće mjesto su zasjeli Zagrebački somovi (Amir Aganović, Davor Kovač & help S.O.S. Stjepan Cvetković).

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo