Ljepota

Ljepota

Rekreativni boks za dobru liniju

Za dva do tri mjeseca intenzivnog rada možete se “pretvoriti” u savršeno oblikovanu ženu, tvrdi boksački trener Josip Didović.

“Dnevni trening ženskog boksa ne traje više od 45 minuta, tako da svaka žena ma koliko god “brzo” živjela može za sebe odvojiti navedeno vrijeme”, dodao je Didović.

Samoupouzdanje, refleksi i mišići

Danas skoro sve fitness dvorane nude ženski boks, ili neku vrstu kombinacije aerobika s boksom što govori kako zaista može biti učinkovit za tijelo i za duh.

kBoks treba kondicijsku potporu, a osim nje i dugu fizičko-mentalnu pripremu kao što je izoštravanje osjetila, učenje borilačke tehnike napada i obrane, fleksibilnost, eksplozivnost, refleks i nikako ne na kraju – osjećaj samopouzdanja.

Kad krenete na treninge ženskog boksa, popravljate kondiciju dinamičnim zagrijavanjima, ubrzavate metabolizam. Na taj način potičete razgradnju masnih naslaga, jačate snagu, utječete na motoriku.

Razvijaju se mišići nogu, tricepsi, ramena i leđa, a ono što je ženama najbitnije odlično se mogu učvrstiti grudi i stražnjica, te izgubiti masne naslage na trbuhu. Ženski boks idealno odgovara današnjem načinu života jer pomaže u eliminaciji stresa i oslobađanju nakupljene negativne energije.

Pazite na udarce u glavu

Jedini minus i najveći nedostatak boksa, mogu postati udarci u glavu, ako se žene odluče za intenzivnije bavljenje boksom. Koliko god dodatno izoštravali mentalnu snagu kroz ovaj sport, neizbježno je reći da treba pripaziti na učinke konstantnog udaranja u glavu.

“Na sparingu, žene koriste rukavice 24 unce, odnosno tri puta veće rukavice nego što se koriste na natjecanjima. Samim time su ozljede u ženskom boksu svedene na minimum. Međutim, pridržavanjem pozitivnih strana boksa, može se reći da se ženskim boksom ne može izgubiti ništa više osim viška nakupljenih kilograma”, upozorava Didović.

 

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo