Ljepota

Ljepota

Sagorite kilograme u svoja četiri zida

Nije tajna kako je za uspješno gubljenje kilograma potrebno konzumirati prehranu siromašnu masnoćama i sagorijevati kalorije vježbanjem. Ako se kojim slučajem nađete u na putu (i u hotelu bez teretane), možete odraditi vježbe za sagorijevanje kalorija u udobnosti svoja četiri zida.

kUže za preskakanje

Konopac je jednostavan alat koji će vam omogućiti vježbanje u zatvorenom prostoru. Međutim, važno je imati dovoljno visok strop. Preskačite uže u setovima od 50 ponavljanja, a između radite pauze od 20 sekundi. Nakon što ste se prilagodili, povećajte broj ponavljanja na 75 skokova. Ako ste u formi, pokušajte doseći brojku 100. Ovaj način tjelovježbe ne samo da sagorijeva salo, već može povećati aerobni kapacitet i tonus vaših ramena te gornjeg dijela leđa.

Koračanje

Stepenice kuće ili zgrade odlične su za vježbanje! Započnite na dnu stubišta pa penjanjem odradite pravi kućni kardio trening. Da bi bila učinkovita, vježba ne mora biti fancy. Samo koračajte gore-dolje 30 i više minuta. Možete izvoditi bilo kakve varijacije koje vam padnu na pamet. Ne-dojmljiva priroda koračanja će također pomoći u zaštiti zglobova.

Trening eksplozivnosti

Ovaj trening uključuje vježbe eksplozivnih pokreta. Ne samo da će one potaknuti vaše srce, već će poboljšati snagu. Skokovi iz čučnja i čučnjevi iz skoka, udarci s poskakivanjima, bočno poskakivanje, odskoci od tla – to su samo neke od vježbi koje možete raditi.

Vježbe za izgradnju mišića

k

Izgradnja mišića je važan dio sagorijevanja masti zbog pozitivnog učinka na metabolizam. Kod kuće možete obaviti brojne vježbe poput sklekova, trbušnjaka, vožnje bicikla u ležećem položaju, iskoraka i čučnjeva. Također možete nabaviti gumenu traku uz pomoć koje možete odraditi konvencionalne vježbe za cijelo tijelo, kao što su one za prsa, veslanje u pognutom položaju, lateralno podizanje, triceps ekstenzije i vježbanje bicepsa.

 

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo