Sobni bicikl je ponovo in!

sobni bicikli

Možete li si u ovo vrijeme recesije priuštiti skupocjenu članarinu u omiljenom fitnes klubu? Sada je pravo vrijeme da se, poput mnogih dobrih stvari koje otkrivamo prilikom proljetnog čišćenja, prisjetimo pomalo zaboravljenog kućnog bicikla.

Zvuči dosadno?! Ne mora biti. Umjesto naslonjača, ispred televizora postavite bicikl i dobili ste dvostruko zadovoljstvo - omiljena serija ili film na DVD-u i rekreacija.

Mala priprema – veliki rezultat

Vožnja sobnog bicikla ne zahtjeva puno pripreme. Ako izuzmemo čišćenje stambenog prostora, kao efikasnog načina izbacivanja negativnih emocija, ovo je jedina prikladna aerobna aktivnost koju možete prakticirati unutar svoja četiri zida.
A o učinku na vaše samopouzdanje ne treba ni govoriti! Odjeća neka bude po vašem izboru, važno da je lagana zbog znojenja. 

Vježba za sve uzraste

Korištenje sobnog bicikla sigurno je i za starije osobe. Ovaj tip aktivnosti pogoduje i osobama koje pate od bolesti sustava za kretanje, ali i bolesti srca i krvnih žila. Preporučamo vam da se prije vježbanja ipak posavjetujte sa svojim liječnikom.
Jedini nedostatak pedaliranja na sobnom biciklu je iznos novca koji je potreban za njegovu kupnju. No, ponuda je široka i već za nekoliko stotina kuna moguće je pronaći prikladanu spravu koja odgovara vašim potrebama.

I mala napomena za kraj: odmah nakon završetka treninga potrebno je nadoknaditi tekućinu. Stoga tijekom vožnje ili nakon nje valja popiti minimalno pola litre vode.

K.R.

 

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!