Ljepota

Ljepota

Total Body Coach Boot Camp oznojio Zagrepčane

Prvi Total Body Coach Boot Camp dobro je oznojio Zagrepčane. Atmosfera je bila fantastična, pedesetak vježbačica i vježbača opako se znojilo i dalo sve od sebe.

Trening su vodili kreatori ovog originalnog koncepta treninga, profesori kineziologije Marino Bašić i Tomislav Dolušić, uz asistenciju čak osam certificiranih Total Body Coach trenera.

Vježbači i svi zainteresirani u publici mogli su vidjeti demonstraciju superiornog trening programa koji uključuje mnoge trenažere poput TRX-a i RIP:60, kettlebellsa, fit boxa, medicinki, bugarskih vreća, SAQ poligona te velikog broja vježbi s vlastitim tijelom, tzv. bodyweight vježbi.

Marino Bašić i Tomislav Dolušić

Voditelji TBC Boot Campa Marino Bašić i Tomislav Dolušić naglašavaju da je snaga ovog programa u kombiniranju intervala vježbanja, gdje se vježbe izvode vrlo visokim intenzitetom, bez odmora unutar runde.

Trening protokol

Nakon desetminutnog dinamičkog zagrijavanja, slijedila je TABATA runda. Potom u glavnom dijelu treninga polaznici su bili podijeljeni u grupe s četiri do šest vježača koji su obilazili osam radnih stanica.

Na svakoj stanici vježbalo se tri minute bez odmora, s različitim trenažerom i po instrrukcijama TBC certificiranih trenera. Odmor između rundi trajao je jednu minutu, a na samom kraju slijedilo je pet minuta istezanja.

Trening je trajao 55 minuta, a mnogi su polaznici kasnije komentirali da im je vrijeme naprosto proletilo.

U ovakav trening program mogu se uključiti totalni početnici, ali i rekreativci i profi vježbači na najvišoj razini. Poanta je da se svaka vježba može izvesti na više razina, doziranje je individualno, a učinkovitost maksimalna. Cilj ovakvog treninga je maksimalno sagorijevanje viška kilograma te vrlo brzo dobijanje zavidne kondicije i mišićne definicije.

U nedjelju 9. rujna od 18 do 19 sati na Bundeku (livada uz jezero i glavnu pozornicu), održat će se drugi TBC Boot Camp javni trening. Još dva promotivna treninga održat će se nedjeljom 18-19 sati, 23. rujna na Jarunu (livada uz malo jezero pored odbojke i Lida), te 30. rujna, na Bundeku (livada uz jezero i glavnu pozornicu). Treninzi su namijenjeni svima i potpuno besplatni!

Ovom prilikom možemo ekskluzivno najaviti: od 1. listopada Total Body Coach Boot Camp – programi BASIC & PRO u originalno uređenom prostoru na 550 m2, u sportskom centru “ŠESTICA“ – na Zagrebačkom Velesajamu (paviljon 6).

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo