Ljepota

Ljepota

Totalno zatezanje tijela uz 6 super-vježbi

Konfuzijom mišića (korištenjem različitih vježbi i tehnika vježbanja) tijelo će sagorijevati puno više kalorija.

Najnovija tajna koju su fitness stručnjaci otkrili je da se savršeno, zategnuto tijelo može najbrže postići konfuzijom mišića. Ova tehnika odnosi se na korištenje različitih tehnika vježbanja, tako da se mišići ne mogu naviknuti na određene vježbe. “Iznenađenje i različit intenzitet vježbanja tjeraju vaše tijelo da stalno funkcionira najbolje što može, sagorijevajući kalorije najbrže što je moguće i istovremeno sprečavajući stvari koje stoje na putu do savršenog tijela, kao što su zamor od vježbanja i ozljede”, objašnjava Tony Horton, tvorac ultrapopularnog fitness programa P90X.

Ovog puta predstavljamo vam neke od ovih super-vježbi, osmišljenih samo za žene…

Zaroni duboko

Vježba za ramena, ruke, leđa i trbušne mišiće. Započnite u joga pozi Pas s licem prema dolje (stopala i dlanovi su na tlu, stražnjica je u zraku, tijelo izgleda kao obrnuto slovo V). Iz te poze – savinite laktove i u jednom glatkom potezu “zaronite” te nakon toga podignite glavu i ponovo ispružite ruke (kao na slici). I obrnutom glatkom potezu, vratite se u početni položaj.

To je jedno ponavljanje. Napravite ih deset.

Ispruženi iskorak

Vježba za ramena, trbušne mišiće, stražnjicu, bedra, stražnju ložu, listove. Stanite uspravno, sa skupljenim nogama. Podignite se na prste i iskoračite naprijed lijevom nogom, istovremeno pružajući obje ruke ravno iznad glave, dlanovi su spojeni (kao na slici). Zatim se vratite u početni položaj. Isto ponovite i s desnom nogom. To je jedno ponavljanje, napravite ih 20.

Luckasti jumping jackovi

Vježba za ramena, trbušne mišiće, bočne trbušne mišiće, stražnjicu, bedra. Stanite sa stopalima razmaknutim u širini kukova. Podignite ruke sa svake strane, laktovi su savijeni, a dlanovi okrenuti prema naprijed. Skočite na desnu nogu, a lijevom zamahnite u stranu koliko najviše možete, savijajući torzo u lijevo (kao što je na slici). Kad počnete spuštati lijevu nogu prema tlu, skočite na nju, a u stranu podignite desnu nogu i trup nagnite u desno.

Nastavite tako mijenjajući strane najmanje jednu minutu. Hortonov savjet je: “Što luckastije izgledate, to bolje!”

Superman banana

Vježba za donji dio leđa i trbušne mišiće. Legnite na leđa, ruke su na podu i ispružene iznad glave. Podignite sve udove i glavu s poda (kao na slici). Zadržite poziciju dok sporo ne nabrojite do tri. Zatim se prevrnite na trbuh, stalno držeći ruke, noge i glavu podignute. I ovu pozu zadržite dok ne nabrojite do tri, te se ponovo prevrnite na leđa.

To je jedno ponavljanje, napravite ih 15 – 20.

Zamah preko stolice

Vježba za trbušne mišiće, stražnjicu, bedru, stražnju ložu. Stanite sa stopalima razmaknutim u širini kukova, laktovi su savijeni, a dlanovi skupljeni u labavu pesnicu. Držeći desno koljeno “mekano”, zamahnite desnom nogom preko naslona stolice (kao na slici), dotaknite tlo prstima i zatim je zamahnite natrag. Isto ponovite i s lijevom nogom. To je jedno ponavljanje. Nastavite tako, brzo mijenjajući noge, najmanje jednu minutu.

Tricepsi od čelika

Vježba za tricepse i prsa. Legnite na desni bok, noge su ispružene, lijeva noga je na desnoj nogu, stopala su skupljena. Stavite lijevi dlan na tlo ispred grudi, lakat je savijen. Desna ruka je savijena u laktu, a dlan dodiruje lijevo rame. Zatim se polako podignite na lijevu ruku (kao na slici), pružajući ruku dok podižete gornji dio tijela s tla.

Polako se spustite i to je jedno ponavljanje, napravite ih 12. Zatim se prebacite na lijevi bok i ponovite vježbu s podizanjem na desnu ruku.

Izvor: Žena.hr
Foto: Self.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo