Vježbajte sa svojim četveronožnim prijateljem

pas, priroda, labrador

Na ovaj način, zaposleni vlasnici pasa mogu spojiti ugodno s korisnim: prošetati svog četveronožnog prijatelja i sami vježbati u isto vrijeme.

Kroz sat vremena vježbanja, vlasnici pasa se bore s aerobnim aktivnostima visokog intenziteta i koncentriraju na snagu, ravnotežu i kardiovaskularne izazove, dok se "pseći dio tima" bavi poslušnošću u školici dobrog ponašanja.

Trenerica centra Leash Your Fitness u San Diegu, Dawn Celapino, obično predvodi sate sa devet klijenata vani u prirodi, gdje je vježbanje najzdravije, a psi imaju prilike trčati i trčati i trčati.

"Većina osoba koje treniraju kod mene rade cijeli dan i osjećaju se krivo jer moraju opet ostaviti svoje pse same dok su u teretani ili žele provesti vrijeme s njima preko vikenda", objasnila je instruktorica fitnessa. Međutim, odrasli nisu jedina klijentela s kojom radi. Njen je centar za vježbanje prilagođen svim uzrastima – najmlađi polaznik ima samo 11 godina, dok s njima vježbaju i poneki 80-godišnjaci.

"Puno je zabavnije od obične šetnje sa psom niz ulicu", smatra Nancy Kelly, jedan od redovitih polaznica tečaja u prirodi. Dva puta tjedno, ona i njena labradorica Montana druže se na ovakav izazovan način, a druge dane Nancy trči ili trenira u teretani.

Ovakav oblik vježbanja njima je puno pomogao – Nancy (49) je smršavjela za jednu konfekcijsku veličinu, a njena je labradorica izgubila čak četiri kilograma!

Prema smjernicama američkog Ministarstva zdravstva, odrasli trebaju dva i pol sata aerobnih aktivnosti tjedno, spojeno sa treningom snage dva puta tjedno kako bi bili zdravi. Jednako tako, kućni se ljubimci moraju baviti "vježbanjem", a količina fizičke aktivnosti ovisi o pasmini. Veći pripadnici psećeg svijeta u odrasloj dobi bi se trebali istrčavati 20 do 30 minuta dnevno.

Osim što psi trče sa svojim vlasnicima u centru Leash Your Fitness, oni također pohađaju školicu poslušnosti.

Kada ste zadnji put izveli svog najboljeg prijatelja u dugu šetnju u prirodi? Ako to njegovo krzno dopušta, veselite se snijegu zajedno!

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!