Ljepota

Ljepota

Vježbe za “čeličnu” pozadinu!

Sa svime ste zadovoljni, samo ne sa stražnjim odrazom u ogledalu? Uz sljedeće vježbe svoju pozadinu možete učvrstiti do neprepoznatljivosti!

Ako vam se u početku vježbe i učine prenapornima, nemojte odustati. Cilj će opravdati sredstvo.

Veslanje

Ne morate se doista uputiti na more ili obližnje jezero. Dovoljno je u teretani skočiti na spravu za veslanje i na dvadesetak minuta se pretvarati da ste na slavnoj utrci Oxford – Cambridge. Iznimno je važan način na koji vježbate. Uz mali otpor, fokusirajte se na to da su vam stopala “zalijepljena” za pedale, dok se odgurujete petama. Sva snaga za veslanje mora dolaziti iz stražnjice.

Kickboxing je idealna vježbaPreskakanje užeta

Ova dobra stara metoda vježbanja uništava oko deset kalorija po minuti. Za dodatan učinak na pozadinu malo izmijenite tehniku skakanja: skupite noge i savijte koljena, pa uže preskačite naizmjence ulijevo i udesno, kao da vozite slalom. Nakon pet trominutnih serija vjerojatno ćete biti mrtvi umorni. Ali s druge strane, željeni rezultati će uskoro biti i te kako vidljivi.

Pokretna traka

Nema razloga za žurbu – počnite polaganim tempom. Postupno povećavajte nagib i usredotočite se na ruke. One se trebaju ritmički gibati uz tijelo i korake. Tridesetak minuta na traci ili u prijevodu dok se dobro ne oznojite, vodi vas korak bliže idealnoj figuri.

Kick boks

S obzirom da snaga svakog udarca dolazi iz gluteusa, svaki put kad ispružite nogu učvršćujete stražnjicu. Jedan trening od 45 minuta sagorijeva oko 500 kalorija.

 D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo