Ljepota

Ljepota

Želiš tijelo poput Katherine Heigl?

Katherine Heigl se probila u TV svijetu serijom Roswell, a postala je planetarno popularna Uvodom u anatomiju. Opisuju ju kao kombinaciju slatkice i seksi žene, s oblinama na pravim mjestima! Kako joj je uspjelo imati savršeno tijelo?

Jedna stvar je zajednička Heigl i ženama diljem svijeta: ona mrzi vježbanje! No osobni trener Harley Pasternak, čije su klijentice bile Lady GaGa, Hilary Duff i Katy Perry, smislio je pravi plan prehrane i vježbanja za nju i natjerao ju na znojenje. Intenzivni treninzi pomogli su glumici izgraditi mišiće i sagorjeti masnoće. Prenaglašene obline su postale idealne, a njene noge kilometarski duge.

Njen se trening sastoji od kardio vježbanja i kružnog treninga koji traje između 25 i 50 minuta. Glumica vježba pet dana u tjednu kada ne snima filmove. One tjedne kada se nalazi na filmskom setu preskače uže i diže bučice u svojoj prikolici. Učite od nje: kombinacija kardija i treninga snage idealna je za sagorijevanje suvišnih naslaga i definiranje mišića.

Kardio zagrijavanje sastoji se od trčanja i penjanja po stepenicama, a kružni trening je podijeljen u četiri serije. Svaka serija sadrži:

  • 25 x fly bučica za čvrsta, ali ženstvena prsa
  • 25 iskoraka za sjajne noge
  • 25 trbušnjaka za donji dio trbuha

Nakon četiri serije, Katherine se vraća trčanju (između pet i 30 minuta), eliptičnom trenažeru ili vožnji bicikla.

Osobni trener Harley Pasternak glumici je preporučio svoj poznati režim prehrane “5 Factor Diet”, specifičan po broju pet. Osim što Heigl vježba pet dana u tjednu, kroz pet tjedana, a tih pet dana ima posebni plan prehrane koji uključuje pet obroka, a svaki je pripremljen za samo pet minuta!

Za doručak jede pohani tost s jastučićima ricotte, kao međuobrok popije shake od bobičastog voća prepun antioksidansa i vitamina, ruča pileću salatu s crnim grahom, za međuobrok pojede libanonski namaz humus, a večera grgeča sa smeđom rižom i sojom.

Kako ne bi bila previše opterećena strogom dijetom, glumica je odabrala jedan dan u tjednu kada je mogla jesti što god je htjela. Na ovaj je način uspjela pobijediti želju za “nedozvoljenim namirnicama” i dobila je veću motivaciju. Praktično i korisno, zar ne?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo