Želiš veće i jače mišiće? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Želiš veće i jače mišiće?

Mišići nisu samo vlakna i živci, oni su kompleksno tkivo koje omogućava pokrete, a samim time i gubitak kalorija.

Činjenica 1 – “Mišići mogu sadržavati do 70 posto vode, pa biste trebali pri svakoj vrsti treninga uvijek uz sebe imati tekućine kako ne bi dehidrirali.” kaže stručnjak za fitnes, Monica Nelson.

Činjenica 2 – Mišičino tkivo čini 35 do 40 posto tvoje tjelesne težine, kaže Nelson i dodaje da bi to trebali imati na umu kad stanete na vagu mjeriti težinu.

Činjenica 3 – Na svakih 450 grama mišića, osoba može izgubiti do 50 kalorija više.

Činjenica 4 – Koristeći teže utege za vrijeme vježbanja ne znači da će oni učiniti vaše mišiće snažnijima. Da bi dobili na snazi, bitno je samo vježbati pravilno, kaže stručnjak za fitnes Suzanne Bowen .

Činjenica 5 – Ako ste ikada bili na dijeti, znate da je nemoguće odrediti na kojem dijelu tijela ćete skinuti najviše masnoća, ali s mišićima nije ista situacija. Ako želite jake noge, onda se posvetite samo tom dijelu tijela i kroz vrlo kratko vrijeme ćete vidjeti promjene!

Činjenica 6 – Za jedan jedini korak potreban je rad ćak 200 mišića!

Činjenica 7 – Tvoji mišići memoriraju pokrete, kaže trenerica Lee Boyce iz Toronta, što znači da vam je potrebno samo kratko zagrijavanje prije treninga da bi se mišići prisjetili što im je za činiti.

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo