Ljepota

Ljepota

Želite tijelo hollywoodske zvijezde? Bacite se na ove vježbe!

Hollywoodski najpoznatiji treneri odaju svoje najučinkovitije vježbe za savršeno zategnuto tijelo

Ono o čemu mnogo žena sanja je imati tijelo kao neka od zvijezda koje krase veliko filmsko platno. Ipak, niti one nisu rođene s tim, već se dobrano moraju oznojiti da bi postigle vitku, zategnutu liniju na kojoj im cijeli svijet zavidi. U stvari, jedina razlika je što one imaju dovoljno novaca da si priušte skupe trenere koji vode brigu o njihovim tijelima.

Sada imate priliku zaviriti u njihov režim vježbanja i to besplatno, a i riječ je o vježbama koje možete raditi sami kod kuće umjesto u nekom “fensi”, preskupom fitness centru. Sve što vam je potrebno su dva utega (od 1.5 do 3 kg, ovisno o vašoj formi), velika lopta za pilates i elastična traka za vježbanje. Napravite dva seta svake vježbe.

Za ravan, zategnut trbuh

Trenerica: Valerie Waters
Poznata klijentica: Jennifer Garner
Vježba za: trbušnjake, ramena i bedra

Legnite na leđa, lijeva noga je ispružena i malo podignuta od poda, desna noga je savijena u koljenu. Držeći uteg u njoj, ispružite desnu ruku prema stropu, a lijevu ruku sa strane prema van u visini ramena. Zadržite pozu, stegnite trbušne mišiće i podignite torzo za barem 45 stupnjeva (kao na slici). Vratite se u početnu poziciju. Napravite 12 ponavljanja, a zatim zamijenite stranu i sve ponovite.

Stanjivanje bokova

Trener: Jason Walsh
Poznata klijentica: Jessica Biel
Vježba za: bokove, ramena, leđa, bicepse, stražnjicu i bedra

Stanite na sredinu elastične trake za vježbanje sa stopalima u širini kukova. Ruke su spuštene ispred tijela, a u svakom dlanu držite kraj trake ali ukriženo (traka je u obliku znaka X). Podignite ruke do grudi, laktove “gurnite” prema van i istovremeno se spustite u mini-čučanj (kao na slici). Zadržite poziciju i tako u polučučnju lijevim stopalom zakoračite tridesetak centimetara u lijevu stranu, a zatim pomaknite i desno stopalo za toliko u lijevo, tako da su vam noge ponovo u širini kukova.

Ponovite to deset puta u lijevu stranu, a zatim 10 koraka u desnu stranu.

Jačanje tricepsa

Trenerica: Jeanette Jenkins
Poznate klijentice: Queen Latifah, Kimora Lee Simmons
Vježba za: tricepse

Stanite sa stopalima u širini kukova, koljena su blago savijena, utezi su u rukama, a one su opuštene (dlan “gleda” prema unatrag). Lagano potisnite ruke prema natrag, laktovi su savijeni. Tada ruke skliznite prema gore koliko najviše možete (kao na slici), držeći ramena spuštena. Spustite ponovo ruke – to je jedno ponavljanje, napravite ih 15.

Vježba za zamamna leđa

Trenerica: Dove Rose
Poznate klijentice: Sandra Oh, Sarah Chalke
Vježba za: leđa, donji dio leđa, trbušnjaci

Legnite na leđa, ruke i noge su ispružene tako da tijelo izgleda u obliku H. Podignite ruke i noge nekih 10-ak centimetara (kao na slici). Zadržite poziciju. Zatim se prevrnite na lijevi bok držeći ruke i noge u zraku – ostanite tako dvije sekunde. Nakon toga se prevrnite na trbuh, uvijek držeći ruke i noge u zraku.

Ostanite tako dvije sekunde i onda se prevrnite natrag na lijevi bok, zadržite dvije sekunde i vratite se u početni položaj – cijelo vrijeme držeći noge i ruke u zraku. Ponovite to 12 puta, a zatim sve to ponovite u desnu stranu.

Podizanje stražnjice

Trener: Gunnar Peterson
Poznate klijentice: Jennifer Lopez, Penélope Cruz
Vježba za: stražnjicu, donji dio leđa, trbušnjake, bedra

Čučnite iza lopte, smjestite je između koljena. Otisnite se od poda i balansirajte torzo na lopti i ispružite ruke, spustite dlanove na pod ispred lopte, da je ustabilite. Noge su ispružene, a koljena lagano savijena. Zatim spojite stopala, i jače savinite koljena i potisnite stopala prema stropu (kao na slici). Spustite noge za jedno ponavljanje, napravite ih 12.

Totalno zatezanje

Trener: Teddy Bass
Poznate klijentice: Cameron Diaz, Lucy Liu
Vježba za: ramena, leđa, trbušnjake, stražnjicu i bedra

Balansirajte uspravno na lijevoj nozi, lijeva ruka je na boku, a desna, u kojoj držite uteg, opušteno visi. Nagnite se naprijed, podižući desnu nogu iza sebe sve dok ne dođete u položaj vage (paralelni s tlom). Zadržite poziciju, polako i kontrolirano podignite desnu ruku unatrag do visine ramena (kao na slici), a zatim je spustite.

To je jedno ponavljanje, napravite ih 12, a zatim zamijenite strane i sve ponovite.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo