Ljepota

Ljepota

10 savjeta za laku noć

San ne donosi samo opuštanje i spokoj za tijelo i dušu nego je i nezamjenjivi eliksir ljepote. Otkrivamo vam najvažnije i najdragocjenije tajne vezane za san i ljepotu.

1. Kratko i duboko

Koliko prosječno spavate noću? Prema najnovijim spoznajama, posve nam je dovoljno već pet, maksimalno šest sati sna, ako je on neometan.

k2. Stimulacija

Prije odlaska u krpe kratko prohodajte bosih nogu. To stimulira refleksne zone za uspavljivanje.

3. Trik za seksi snove

Magično će privuci erotske noćne pustolovine: ležeći na leđima u krevetu, prekrižite noge i ostanite tako tri minute. Tako će energija poteći u centre za nasladu i začiniti vam snove.

4. Bistar pogled

Ujutro su vam oči podbuhle? Nastojte, ako ikako možete, uvijek spavati na leđima, što će spriječiti nakupljanje tekućine u predjelu lica.

5. Na večer: light!

Posljednji obrok u danu treba biti lagan (npr. voće, šnita kruha ili neki drugi lako probavljivi ugljikohidrat). Prste dalje od salate! Ona je teško probavljiva pa će opteretiti želudac i crijeva.

6. Koža voli rani odlazak u krevet

Naša koža radi u smjenama: od 17 sati ubrzava se dioba stanica i ona se počinje regenerirati. Oko 23 sata ubacuje za jednu brzinu više, a tek nakon 2 sata ujutro počinje raditi punim kapacitetima. Sve to za ten koji će zablistati na jutarnjem suncu…

k7. Mirisne esencije

Mirisna svijeća stvorit će ugodnu klimu u vašem ambijentu, kao i aromalampica s eteričnim uljem. Ne zaboravite ugasiti!

8. Feng shui

Optimalan položaj: krevet postavljen uzglavljem prema zidu, pogled je prema vratima.

9. Dobar pritisak

Predlažemo akupresuru umjesto brojenja ovčica: kažiprstima prvo s obje strane izmasirajte sljepoočnice, a zatim kružnim pokretima i sredinu čela.

10. Napitak za uspavljivanje

Crni je čaj stimulativan. Pametnije je posegnuti za valerijanom, hmeljom, matičnjakom ili kamilicom, koji uravnotežuju i jačaju živce.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo