Ljepota

Ljepota

3 jutarnje greške koje usporavaju vaš metabolizam

Jutro je najbolji dio dana kada se trebate brinuti o svome metabolizmu. O brzini našega metabolizma ovisi koliko će se štetnih tvari i masnoća nakupljati ili ne u našem tijelu.

Brzina metabolizma ovisi o različitim čimbenicima kao što su genetika, težina ili dob. Međutim, iako su ti čimbenici izvan naše kontrole, moguće je utjecati na brzinu metabolizma. Pravi odabir životnoga stila pomoći će vam da dovedete svoj metabolizam u stanje u koje želite, a ako želite smršaviti, svakako pripazite na ove tri najčešće jutarnje greške koje usporavaju metabolizam.

1. Jedete prekasno

Ovo je pogreška koju čini velik broj ljudi. Sve je manje onih koji imaju vremena za doručak, ali svakako biste trebali znati da ta nezdrava navika može biti itekako štetna za vaš metabolizam. Ako doručkujete čim se probudite, vaš će metabolizam početi ranije raditi. Najbolji scenarij svakako bi bio imati doručak bogat proteinima koji će vam dati energiju za uspješan početak dana

10 zdravih namirnica koje će obogatiti svaki doručak!

2. Ne vježbate

Istraživanja su pokazala da vježbanje pomaže pri sagorijevanju kalorija čak 24h nakon vježbanja! Isto tako, vježbanje ujutro sagorijeva više kalorija nego vježbanje u bilo kojem drugom dijelu dana. Dobra vijest je da svakako možete pronaći vježbe i treninge koji vam ne oduzimaju puno vremena i koji se mogu izvrsno uklopiti i postati dio vaše jutarnje rutine.

Evo što se događa s vašim tijelom kada preskačete treninge!

3. Bježite od treninga snage

Čak i ako imate naviku vježbati ujutro, mnogi ljudi se bespotrebno boje treninga snage. Ako želite smršaviti, svakako trebate uključiti ovakvu vrstu treninga u svoju rutinu i zaboravite samo na kardio treninge. Treninzi snage omogućuju vam rast mišića i ubrzano sagorijevanje masti. Za vrijeme dok se mišići odmaraju, vaše se kalorije troše.

Čak i ako imate genetske predispozicije za sporiji metabolizam, ne zaboravite da ove tri stvari, koje trebaju postati dio svačije jutarnje rutine, itekako ovise o vašoj volji. 

5 navika uz pomoć kojih ćete ubrzati metabolizam!

Foto: Shutterstock

J. R. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo