Ljepota

Ljepota

5 razloga zašto na posao ići biciklom tijekom cijele godine

Danas se obilježava Međunarodni dan zimske vožnje biciklom na posao. Pogledajte zašto bi bicikliranje trebalo biti dijelom vaše svakodnevice 365 dana u godini.

Vožnja biciklom do radnoga mjesta ima zaista mnogo dobrobiti – od dobrobiti za čovjekovo zdravlje do općenite dobrobiti za okoliš. Ne dopustite da vas hladnoća ili loše vrijeme spriječe od zdravoga načina života.

1. Smanjuje stres

Pitate li bilo koju osobu koja svakodnevno biciklira, reći će vam da je bicikl više od prijevoznoga sredstva. To je svojevrsna anti-stres terapija. Mnoga su istraživanja pokazala kako samo 20 minuta dnevno na biciklu može utjecati na smanjeno lušenje hormona koji uzrokuju stres.

2. Postajete druželjubiviji

Pokazalo se da su osobe koje voze bicikl puno opuštenije i prijateljski nastrojenije od osoba koje ne voze bicikl. S takvim stanjem duha u svoje ćete radno okruženje donijeti pozitivnu energiju i produktivnost, a za postizanje vrhunskih rezultata na poslu to i jest jedna od bitnijih stvari. 

3. Vježbate

Ako ste jako zaposleni i nemate vremena baviti se ikakvim sportovima, vožnja bicikla na posao savršena vam je prilika da si tijekom dana osigurate potrebnu tjelovježbu. O dobrobiti dnevne tjelovježbe nije potrebno previše govoriti: bit ćete zdraviji, vitkiji, pokretniji, sretniji!

4. Izbjeći ćete prometnu gužvu

Bicikl je savršen i zdrav način za izbjegavanje prometne gužve, posebice kada svi odlaze ili se vraćaju s posla. Samim izbjegavanjem iste spriječit ćete potencijalnu nervozu i stres koja vam sigurno neće ništa dobro donijeti, ne samo na radnome mjestu, nego općenito u vašem danu.

5. Čuvate okoliš

U zdravom okolišu zdraviji ćete biti i vi. Stoga, već se danas odlučite na korištenje ljubimca na dva kotača kako biste doprinijeli ne samo svome zdravlju, nego zdravlju cijele zajednice.

Simptomi i opasnosti stresa na radnom mjestu!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo