Ljepota

Ljepota

Ako želite ravan trbuh, nutricionistica otkriva kako se trebate hraniti

GettyImages

Stručnjaci će uvijek naglasiti da je do željene linije najlakše doći ako se pazi na prehrambene navike.

Kako bi svima olakšao posao, nutricionistica Rachel Paul je dala savjete što možete svakog dana učiniti ako želite ravan trbuh.

Nabavite svoje omiljene zdrave namirnice

Puno je lakše jesti zdravo ako u kući imate zdrave namirnice. Ako već morate jesti puno voća i povrća, onda nabavite ono koje volite. Ako volite jabuke s maslacem od Kirikirija, onda to uvijek neka stoji u vašoj kuhinji. U hladnjak stavite omiljene zamrznute namirnice.

Ne zaboravite na vodu

Vjerojatno ste od mnogih stručnjaka čuli kako je voda jako važna, ne samo da će ona dati organizmu energiju, već će vas ostaviti sitima i tako spriječiti prejedanje. Jedna je studija potvrdila da će konzumacija vode prije obroka stvoriti osjećaj sitosti i vi ćete puno manje pojesti.

Napravite plan

Možda vam se čini naporno raditi plan obroka za cijeli tjedan, ali ako razmislite, koliko ste puta bili gladni i pojeli nešto samo da zadovoljite želju? Naravno da ćete u tim trenutcima posegnuti za hranom koja nije zdrava ali će vas brzo zasititi. Ako imate plan prehrane, nabavit ćete samo namirnice koje vam trebaju i tako smanjiti rizik da se najedete čokolade ili sendviča s majonezom.

8 moćnih dodataka prehrani koji će poboljšati zdravlje probave

Uživajte u hrani

Jasno da ponekad želimo pojesti baš ono što ne smijemo , ali Paul savjetuje da to ipak nikad ne treba činiti. Ne znači to da morate izbjegavati svoju omiljenu hranu, dapače, ponekad ju je dobro dodati obrocima, čak i ako se radi o slatkišima. Umjesto da se jedan dan u tjednu posvetite samo sendvičima ili pak čokoladi, bolje je svaki dan pojesti malo takvih namirnicam.

Jedite samo kad ste gladni

Niste gladni kada je vrijeme za doručak? To je sasvim OK, ne morate se siliti da pojedete obrok ako niste gladni. Umjesto toga jedite kada osjetite potrebu za hranom. Prije svakog obroka se upitajte jeste li gladni i djelujte onako kako se osjećate.

Kako ojačati imunitet u vrijeme koronavirusa? Jednostavne namirnice koje je dobro imati u kući

Pokušajte u danu pojesti 2 šalice povrća

Ako svakog dana obrocima dodate malo povrća, neće biti teško slijediti ovu preporuku. Najbolje je povrće dodati doručku i večeri.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo