Coldplay imaju najbolje uspavanke

coldplay

Ako ste pokušali sa šalicom toplog mlijeka i niste došli nigdje, a brojanje ovčica vas je samo iznerviralo umjesto uspavalo, probajte poslušati par pjesama skupine Coldplay. Ovi će vas Britanci sigurno uspavati, tvrde istraživači.

Prema anketi koju je proveo portal Travelodge, najbolja glazba uz koju možete zaspati upravo je ona rock skupine Coldplay.

Čak 84 posto ispitanika sluša glazbu prije odlaska u krevet, što podcrtava značaj ritma i dinamike glazbe koja nas ili umiruje i opušta ili razbuđuje i puni energijom. Istraživači su ustanovili kako svaka četvrta osoba ima naviku zaspati s upaljenim mp3 playerom, a 13 posto ispitanika sanja lijepe snove ako prije odlaska na počinak sluša glazbu.

Iako će raznim osobama odgovarati različita glazba, što ovisi o njihovom ukusu, istraživači su složili kompilaciju uz koju ćete zaspati kao beba i spavati snom pravednika. Osim Coldplay, na popisu su se našli i kanadski pjevač Michael Buble, Snow Patrol, koje su mnogi imali priliku vidjeti uživo prošle godine u Zagrebu kao predgrupu skupini U2 na Maksimiru, ali i neočekivani izvođači poput alternativnih rokera Radiohead ili pak Mozarta.

"Dobrobiti odlaska u krevet i slušanja glazbe uključuju duže razdoblje spavanja, manje buđenja usred noći i kraće vrijeme koje nam je potrebno kako bismo zaspali", tvrdi Stevie Williams, stručnjak za spavanje.

1. Coldplay

2. Michael Bublé

3. Snow Patrol

4. Alicia Keys

5. Jack Johnson

6. Taylor Swift

7. Mozart

8. Barry White

9. Leona Lewis

10. Radiohead

Želimo čuti vaše mišljenje: uz koju glazbu volite zaspati?

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!