Danijela Martinović: Jako me raduje dan u kojem varam... - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Danijela Martinović: Jako me raduje dan u kojem varam…

Vrckava Splićanska posvetila se životu na sceni, no ne nedostaje joj energije! Štoviše, ima je više nego ikad prije!

Saznajte zašto naša omiljena pjevačka zvijezda Danijela Martinović voli poći u krevet prije ponoći, koja joj je vrsta treninga najbolje “sjela”, na koji način održava ljepotu svog lica i zašto ima dan kada voli varati!

Koja je Vaša tajna mladenačkog izgleda?

Ima tu puno odricanja – redovito treniram, zdravo se hranim, ne pušim, nikada nisam otišla na spavanje s make-upom bez obzira koliko bila umorna, koristim dobre kreme i tretmane, od mame vučem dobre gene ha ha, sačuvala sam oči djeteta i mislim da je osmijeh moj najljepši ukras.

Poznato je da ste zaljubljenica u tjelovježbu. Što Vas motivira da ustrajete s njom? Izgled ili zdravlje?

Prije svega zdravlje i dobra kondicija. Priroda mog posla je takva da sam stalno na putu, često se neredovito hranim, malo spavam, imam koncerte i po 2,5 sata u komadu, a to nikako ne bih mogla odraditi da nisam u jako dobroj kondiciji. Naravno, kao točka na i je svakako i izgled. Lijepo je biti zadovoljan svojim odrazom u ogledalu.

Nedavno smo Vas imali prilike vidjeti u programu Tomislava Dolušića Hard Body. Kako ste se odlučili za takav intenzivan oblik treniranja?

S Hard Body sustavom vježbanja i Tomislavom susrela sam se prije godinu dana i stvarno se oduševila. To je jedan od najkvalitetnijih treninga koje sam do sada isprobala, a vjerujte mi isprobala sam mnogo toga. Nećete vjerovati, ali prošla sam sve – čak sam i gostovala na jednom snimanju DVD-a Hard Body vježbanja. Treninzi su zaista izazovni, ali nikada do sada nisam imala ovoliko snage i tijelo mi nikada nije bilo tako dobro izdefinirano. Zaključak – Tomislav i Hard Body – Amen! 🙂

Koje su promjene značajnije utjecale na povećanje kvalitete Vašeg života danas?

Kad god si to mogu priuštiti, idem spavati prije ponoći. Negdje sam pročitala da je to najvažnije za dobar san i otkad sam uvela to malo pravilo – preporodila sam se. Godinama sam zbog nastupa u kasnim satima išla na spavanje u 5, 6 ili 7 ujutro, a to je pogubno za cijeli organizam. Kvalitetan san me doslovno resetira i odličan je za kožu!

Veliki dio lijepog izgleda je i prehrana. “Patite” li za nečim nedozvoljenim?

Volim laganu hranu, a sada u proljeće i ljeto većinu moje prehrane čine voće i povrće – meso jedem jako rijetko. Prije nekoliko mjeseci pročitala sam predivnu knjigu “Četverosatno tijelo” koju je napisao Timothy Ferris i koju iskreno preporučujem svima. Timothy predlaže ‘dan varanja’ što bi značilo da se taj dan jede baš sve i to u neograničenim količinama, a sutradan se vraćate uobičajenom tempu. Jako me raduje dan u kojem varam. :-))

Odnedavno ste postali nova ambasadorica Spring inovativnih dodataka prehrani za žene. Što Vas je osvojilo kod ovih dodataka?

Cijeli koncept me oduševio i to već na prvi pogled samim izgledom pakiranja, neodoljivim ženstvenim dizajnom te inovativnom pričom koja je u potpunosti namijenjena ženama. Jako me se dojmila usmjerenost promjenama, očuvanju mladenačkog duha i pozitivnom stavu koji su važni u svakom trenutku života te izviru iz svega za što se Spring zalaže. Još kad se tome dodaju visokokvalitetni sastojci iz prirode u izvrsnim koncentracijama koji nam pomažu da očuvamo svoje zdravlje, vitalnost, energiju i mladenački izgled – e tu su me dobili.

Kada biste rekli da ste doživjeli prekretnicu u svome životu te koja su Vaša razmišljanja o godinama koje dolaze?

Prekretnicu sam imala na svoj 30-i rođendan, e to je bio šok! Pomislila sam: „Još malo pa šezdeset“. No, danas mi je najvažnije da sam nasmijana, zdrava, živim život punim plućima i uživam u svim fazama svog života. Vjerujte mi, ništa ne bih mijenjala – ovo je moje najbolje vrijeme.

Karmen Pužar
Foto: Danijel Berković/PIXSELL, Daniel Kasap/PIXSELL, Dream Gym

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo