Ljepota

Ljepota

Do boljeg zdravlja uz pomoć feng shuija

Feng shui ideje su odlične ako želite poraditi na poboljšanju življenja i vlastitog blagostanja, osobito ako jednostavno želite poboljšati svoje zdravstveno stanje.

Feng shui vjeruje kako bi oko nas trebao biti slobodan protok chija, što je pozitivna energija koja se kreće kroz kuću i može donijeti dobro zdravlje. Svoj dom jednostavno možete sami preurediti tako da bude u skladu s načelima feng shuija i time a pretvoriti u pozitivno mjesto življenja.

kZa početak biste se trebali riješiti nereda i viška stvari jer to koči i onemogućava protok chija, odnosno energije života. Ovo se osobito odnosi na nered i višak stvari u centru kuće ili stana. Centar kuće je “srce” doma i zbog toga bi ondje trebalo biti što manje stvari.

I iz ostatka kuće biste trebali izbaciti višak stvari koji bez razloga čuvate. “Hrčak efekt” ilitiga sakupljanje stvari nepotrebnih stvari i odbijanje bacanja tih suvišnih stvari nikako ne ide zajedno s feng shuijom.

U centru kuće ne bi trebalo biti veoma teških predmeta, no zato biste ondje trebali objesiti što više fotografija svoje obitelji i voljenih ljudi. Isto tako biste ondje trebali staviti barem jedno vjetreno zvono (mobil sa zvončićima) kako bi pozitivna energija lakše protjecala. Biljke mogu pojačati protjecanje chija. A u ovoj prostoriji boje bi trebale biti zemljanih i žućkastih tonova.

Trebali biste voditi brigu o tome kakve ćete boje koristiti za uređenje svog doma. Narančasta boja je dobra za podizanje raspoloženja i živahnost, pa bi ju trebalo koristiti u dječjoj sobi i dnevnom boravku. U istu svrhu može se koristiti i žuta boja.

kSpavaća soba trebala bi imati umirujuće nijanse kao što su plava ili blijedo ružičasta. Te će boje donijeti mir i opuštanje, a plava pomaže i samoozdravljenju tijela. Dobra opuštajuća boja je i zelena, i ona je odlična za spavaće sobe. Zelena je i boja za mentalnu relaksaciju, jednako kao i ljubičasta. U sobi koristite što je više moguće prirodnog svjetla i prigušene svjetiljke po noći.

Mekoća materijala bitna je u svim sobama, osobito u dnevnoj. Zato birajte mekanije naslonjače od tkanina. Korištenje eteričnih ulja i aroma pomoći će opuštanju nakon napornog radnog dana. Koristite eterična ulja kamilice, slatke naranče, bergamota, lavande, melise, nerolija, jasmina, Ylang-Ylanga i mažurana.

Električne aparate (mobitele, laptope i slično) biste trebali držati što je dalje moguće od kreveta. Krevet pak bi trebao biti okrenut tako da su vam stopala nisu okrenuta prema vratima, taj položaj nije dobar za zdravlje.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo