Evo zašto je boks idealan trening za žene - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Evo zašto je boks idealan trening za žene

Ovaj sport visokog intenziteta idealan je za postizanje kondicije i izdržljivosti , za bolju koordinaciju i snagu, nekada rezerviran isključivo za muškarce, poznavanje prednosti boksačkih treninga učinilo je da se ovim sportom rado bave i žene.

Iako svi misle da je boks agresivan sport, trener Mirko Penavić napominje kako je on idealan za oba spola te kako omogućava brzo, učinkovito i zabavno postizanje i zadržavanje zdrave tjelesne težine i rješavanja negativne energije. Kada je potrebno, treninzi se prilagođavaju, a važno je napomenuti da se radi cijelo tijelo, a ne samo ruke.

“Uz boks ćete u vrlo kratkom vremenu poboljšati svoje tjelesno i mentalno zdravlje, izgled, samopouzdanje i riješiti se nakupljenog stresa. Jedan od glavnih razloga za treniranje ovog uzbudljivog sporta svakako je ubrzano topljenje tjelesne masnoće. Boks je učinkovit sport za cijelo tijelo zbog kombinacije kardiovaskularnih treninga i treninga snage.”, ističe Mirko.

Boksanje je također odlična tjelesna aktivnost za izbacivanje negativnih emocija, poput ljutnje i tuge. Već nakon desetak minuta udaranja u vreću ili sparinga s partnerom dolazi do aktiviranja endorfina, „hormona sreće“ koji smiruje i podiže raspoloženje.

Odlučite li se za ovaj sport sve što vam treba je par rukavica te zavoji za zaštitu zglobova. I naravno, puno vjere u sebe i malo dobre volje!

Foto: Shutterstock

Ana Abrahamsberg/Moje zdravlje

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo