Ljepota

Ljepota

Godišnji je (pre)kratak – uživajte punim plućima!

Za savršen godišnji odmor u biti jako malo treba. Malo sunca, malo vode i par zrnaca pijeska. Ako svemu tome dodate malo dobre volje i “nosikiriki” stava, zagarantiran vam je ugodan i veseo odmor ma gdje god bili.

undefinedBez obzira gdje provodili dane godišnjih odmora složit ćete se da nam tako malo treba u ljetne dane da bi bili sretni i zadovoljni. Oskudna odjeća, udobne natikače, sklopiva ležaljka, suncobran i pogled na vodu. Gotovo pa raj na zemlji.

Veseli smileyići s meteoroloških karti pozitivno utječu na naše raspoloženje. Nema telefona, kompjutera, šefova ni ćudljivih kolega s posla da nam kvare idilu. Samo cvrčanje cvrčaka, lijeno okretanje pod milim sunčevim zrakama, a jedina briga nam je kamo ćemo na večer na okrjepu.

Ugodan godišnji odmor

No, da bi u potpunosti uživali u dragocjenim ljetnim danima godišnjeg odmora treba pomno planirati ljetovanje. Nije svejedno ni s kim ćemo ljetovati– ovog ljeta mislite prije svega na sebe i odaberite društvo s kojim se stvarno dobro osjećate, nikako ne “žderače” pozitivne energije. Cilj je u potpunosti iskoristiti dane odmora i totalno napuniti baterije za nove životne pohode.

Kako provesti odmor?

Idealna formula odmora glasi: pola vremena provedite aktivno, a pola ljenčareći. Ronjenje, jedrenje, paragliding, golf… samo su neke od aktivnosti koje su sve popularnije i na koje se valja odvažiti.
Tople ljetne večeri pak rezervirajte za ugodna druženja, lagano
ispijanje ugodnih koktelčića, isprobavanje lokalnih specijaliteta i, naravno, ljubav.

kOsmislite popis

Prije odlaska na odmor poželjno je i sastaviti detaljan popis
stvari koje su nam potrebne za potpunu komociju u dane odmora.

Poznati hrvatski glazbenik Darko Rundek lijepo ih je naveo u stihovima pjesme “More, more”: “I ne zaboravi drveni ugljen, roštilj, tri ligeštula, suncobran, peraje, maske, naočale za sunce, karte, tenisice, termosicu, Tarzana, Karl Maya, šlauf, badmington, japanke, loptu, šunku, špeka, fotoaparat i veliki kanister s vinom…”

Dodajte tom popisu još par vama prijeko potrebnih stvari i, naravno, nezaobilazan PRO Wellness.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo