Kad trener pretjera u jelu i piću, ovako se iskupljuje!

danijel brkic,PXL 141219 27180045

Nakon nekoliko dana pretjerivanja u jelu i piću, većina će pomisliti kako je vrijeme za promjene, a najčešće se one odnose na odlazak u teretanu!

Najčešće greške koje se događaju prilikom toga su krivo postavljeni ciljevi koji nisu dovoljno specifični, vremenski ograničeni, a često i nerealni za samu osobu.

Kako bi motivacija za vježbanjem i održavanjem zdravih navika ostala konzistentna i kako bi postigli uspjeh u ostvarenju svojega cilja (odnosno nove odluke) potrebno je postaviti ciljeve koji trebaju biti jasno određeni, vremenski ograničeni, realni, mjerljivi i relevantni (npr. smršaviti 5 kila unutar sljedeća dva mjeseca te povećati postotak mišićne mase za 2%).

Vrlo je važno biti realan i posavjetovati se sa stručnjakom što želite postići i do kojem vremena.

Pitali smo trenera je li pretjerao proteklih dana u jelu i piću, iskreno je odgovorio da je -  ali i pojasnio kako će se u tom slučaju iskupiti...

Sve savjete stručnjaka o tome kako dovesti tijelo u formu potražite u novom broju magazina Ordinacija.hr koji izlazi sutra, 28. prosinca uz Večernji list.

U magazinu saznajte i na što je potrebno paziti kako bi se zaštitili od lomova i ostalih zimskih ozljeda, istinu i bolestima štitnjače te pročitajte veliki horoskop zdravlja!

Ordinacija.hr

Foto: Marin Tironi/Pixsell

 Prati nas na Viber Public Chatu!