Ljepota

Ljepota

Kako se vratiti treningu nakon ljeta?

Foto: Shutterstock

Ljeto je najuzbudljivije godišnje doba i rijetki su oni koji na odmoru razmišljaju o tjelovježbi. Ako želite da ona postane dio vaše svakodnevice, saznajte kako se najlakše pripremiti za nove sportske zadatke.

Nakon mjeseci opuštanja teško se vratiti staroj rutini koja uključuje odricanje i stvaranje novih prioriteta, ali uz ove savjete i povratak u teretanu može biti nešto lakši!

1. Postavite ciljeve

Jedan od najvažnijih je upravo prvi korak kojim ćete odrediti što želite postići – može se raditi o gubitku kilograma ili sudjelovanju u sportskom natjecanju. Zapišite na papir koji vam je cilj i postavite ga na vidljivo mjesto kako bi vas uvijek podsjetio na vaše prioritete. 

2. Napravite raspored vježbanja

Ovo je drugi,  jednako važan korak. Kada ispred sebe imate plan puno je lakše doći do cilja. On bi trebao sadržavati kardio vježbe i vježbe snage. Ne zaboravite na istezanje prije treninga!

3. Podijelite plan s prijateljima

Možete ga objasniti i obitelji, a prema nekim istraživanjima to će vam pomoći da dođete do cilja puno brže i lakše.  

4. Vježba neka postane dio svakodnevice

Bez obzira na to koliko ste zauzeti, neka vam cilj bude vježbati svaki dan! Ne mislimo na trening od 45 minuta, to može biti 10 minuta hoda po parku ili uspinjanje stepenicama umjesto vožnje liftom. Usvajanjem novih navika sebi olakšavate put do cilja. 

5. Nagradite se

Ako se držite plana i ostvarite jedan od svojih ciljeva, nagradite se masažom ili novom haljinom. Ovako ćete sebe motivirati i vjerojatno ostvariti sve zadane ciljeve.

Što o ovome kaže fitness trener, pogledajte u videu: 

Foto: Shutterstock

Ana A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo