Ljepota

Ljepota

Kako zimi trošiti kalorije?

Iako je zima poznatija po nakupljanju kilograma, posebice u blagdansko vrijeme, ipak postoje razne aktivnosti koje troše puno kalorija. Isprobajte zimske radosti i pritom mršavite.

1. Klizanje

Piruete, okretaji ili jednostavno veselo klizanje osim što su super za duh, troše i kalorije. Naime, ako kližete sat vremena potrošit ćete oko 500 kalorija. Skupite ekipu te zajedno otkližite do super linije.

k2. Zimsko hodanje

Hodanje po snijegu zna biti više nego iscrpljujuće, ali boravak na svježem zraku i dobro društvo ovu vrstu vježbanja učiniti će zabavnom i korisnom. U sat vremena hodanja po snijegu izgubit ćete oko 520 kalorija. Ne zaboravite na štapove koji će vam uvelike pomoći u kretanju, posebice ako hodate na neravnim područjima.

3. Bordanje

Oni vesela duha i s viškom hrabrosti mogu se okušati u bordanju. Nabavite (ili iznajmite) dasku te uhvatite prvo brdašce. Sat vremena će vam uz ovaj sport proći kao minuta, a potrošili ste 500 kalorija.

4. Skijanje

Ovisno koji teren za skijanje da odaberete, toliko ćete kalorija izgubiti. Ako se samo spuštate, tada po satu gubite oko 500 kalorija, a ako odlučite ići “preko brda i dolina”, za jedan sat ćete izgubiti oko 900 kalorija, što je odlično! Osim mršavljenja, učvrstit ćete i tijelo.

5. Razgrtanje snijega

Vjerojatno mrzite kada je vaš red za čišćenje snijega u zgradi, ili kad vam pahulje zatrpavaju ulaz u dvorište kuće. Ipak, nemojte to shvaćati kao muku, već kao uspješni trening. Pola sata lopatanja i izgubili ste 400 kalorija.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo