Ljepota

Ljepota

Nasmiješene osobe izgledaju mlađe i privlačnije

Njemački su istraživači ustanovili kako osobe doživljavamo mlađima ako se doimaju sretnima!

Želite izgledati mlađe i privlačnije? Ne morate provesti sate i sate u teretani ili platiti kozmetičke tretmane. Sve što morate učiniti je nasmiješiti se!Naime, njemački su istraživači Instituta za ljudski razvoj Max Planck ustanovili kako osobe doživljavamo mlađima ako se doimaju sretnima!

“Iako se procjena dobi može temeljiti na nekoliko točaka, mnogo je situacija u kojima je slika lica osobe jedina informacija koja je trenutno dostupna. Točnije, s porastom privatnih ili poslovnih društvenih mreža kao što su Facebook, flickr, Linkedin i mnoge druge, postalo je uobičajeno dijeliti slike, čak i bez dodatnih podataka o pozadini”, objasnili su njemački stručnjaci.

Naime, ispitanici su najtočnije pogodili starost
osoba koje na slici nisu odavale svoje osjećaje ili su pak bile sretne.

Istraživači Instituta za ljudski razvoj Max Planck tvrde kako slike sretnih lica mogu odvesti na krivi trag jer osmijeh stvara privremene bore oko očiju i ustiju. Teže je razlikovati privremene bore od onih “stalnih”, zbog čegha osoba može nadodati ili oduzeti godine.

Od velike je važnosti bila dob osoba koje su procijenjivale dob
lica s fotografija – što su pogađivači bili mlađi to su više pomladili osobe sa
slike, dok su starije osobe nadodale godine.

Osobe koje su se smiješile također su ocijenjene kao privlačnije, što predstavlja dobre savjete kako se namjestiti kod fotografiranja. Na taj ćete način biti i mlađi zgodniji. Korisno, zar ne?

K. H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo