Ljepota

Ljepota

Ne dopustite poslu da vas izmori

Jedete, spavate, radite. Jedete, spavate, radite. Prepoznali ste se u ovih nekoliko riječi? Imate li snažan osjećaj da se vaš život pretvorio u rutinu? E, pa, dobro došli u stvarni svijet.

Kako bismo vam barem malo pomogli, pripremili smo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se osjećate zdravije. Uz njih ćete lakše podnijeti svakodnevnu rutinu.

1. Buđenje
Probudite se barem 10 minuta prije no što biste stvarno trebali. Uz ovaj ćete mali trik biti u prednosti. Nećete morati žuriti, a na posao ćete stići na vrijeme.

2. Hrana
Umjesto sendviča i hamburgera pokušajte jesti zdravu hranu. Ako u blizini radnog mjesta nemate restoran zdrave hrane, jelo uvijek možete pripremiti kod kuće, večer prije. Ovakva varijanta je ujedno jeftinija.

Glavobolja3. Prva pomoć
Preporuča se da u ladici na poslu držite tablete protiv glavobolje
i želučanih problema. U slučaju da vam zatrebaju, bolje ih je uzeti
nego se patiti do kraja radnog vremena.

4. Rad za računalom
Ako radno vrijeme provodite za računalom, predlažemo uvođenje korisne navike. Svakih 10 minuta pogledajte iznad ekrana. Usredotočite se na predmet nekoliko metara udaljen od vas. Na ovaj ćete način odmoriti oči.

5. Ne zamarajte se poslovnom politikom
Miješanje u probleme poslovnih kolega je loše za tlak. Ako nešto pođe po zlu i kolege se posvađaju, nemojte sudjelovati u uredskim tračevima. Uzaludno trošite vrijeme i energiju.

6. Toalet
Nije dobro odgađati nuždu zbog nedovršenog posla. Kad se javi potreba, odmah krenite ravno do toaleta.

7. Privatni problemi
Privatne probleme ne nosite sa sobom na posao. Razmišljanje o svađi koju ste ujutro imali sa suprugom neće poboljšati vašu situaciju na poslu.

8. Odjeća
Pripazite na to da ste svaki dan obučeni kako treba. Cjelodnevno mučenje u visokim potpeticama ili pretoploj odjeći može vam uništiti dan. Neka vam se uvijek pri ruci nađe lagana vestica ili jaknica, u slučaju da ste baš taj dan odabrali krivu odjeću u kojoj vam nije ugodno.

9. Sigurnosna oprema
Ako ste zaposleni na radnom mjestu koje zahtjeva nešto od spomenute sigurnosne opreme, budite sigurni da je uz vas. Kacige, zaštitne naočale, maske ili čepići za uši preporučaju se u nekim poslovima s razlogom.

M. Popović, K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo