Ljepota

Ljepota

Ostanite fit bez odlaska u teretanu!

Ako teretana nije vaše omiljeno mjesto za vježbanje, stručnjaci poručuju kako postoje i drugi načini kojima možete skinuti suvišne kilograme i ostati u formi.

Jedan od njih je i – skrivanje daljinskog upravljača za TV. Na taj ćete način morati uložiti određeni napor i ustati kako biste promijenili kanal. Stručnjaci savjetuju da unaprijed uključite automatsko gašenje TV-a nakon sat vremena gledanja. Na taj će vas način omiljena “crna kutija” podsjetiti da je dosta sjedenja.

kDruge preporuke uključuju: zamjenu ručnog miksera velikom drvenom žlicom tijekom kuhanja ili pečenja kolača. Miješanje spomenutim pomagalom troši znatno više kalorija od miksera koji sve radi sam. Od koristi vam može biti i ručno pranje posuđa.

Perite prozore i istežite se!

Pranje prozora je dobra vježba za jačanje mišića ramena i ruku, no bilo bi dobro da istodobno aktivirate i noge: ritmički se podižite na vrhove prstiju kako biste istežući se dohvatili najudaljenije dijelove. Vježba je vrlo dobra za osobe koje pate od bolova u vratu.

Usisavanje učvršćuje leđa

Usisavanje aktivira mišice leđa, ramena i ruku te u manjoj
mjeri mišiće nogu. Pokret se sastoji iz dvije različite faze: prvo gurate
usisavač prema naprijed, a zatim ga povlačite prema grudima. Da biste aktivirali leđne mišiće, ne
savijajte pretjerano kralježnicu, te pripazite da se ne naginjete na lijevu ili
desnu stranu, ovisno o ruci s kojom radite.

Odličan način da ostanete u formi je i svakodnevno hodanje po stepenicama. Isprobajte naše prijedloge i dojavite nam rezultate!

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo