Ljepota

Ljepota

Poboljšajte zdravlje mirisima

Želite obuzdati svoj apetit, napuniti se energijom ili lakše zaspati? Mi imamo odgovore.

Prosječni ljudski nos može prepoznati 10.000 mirisa. Neki su ugodni, neki omamljujući, a neki mogu poboljšati naše zdravlje.

Ako tražite malu pomoć pri mršavljenju, koncentraciji ili za bolje raspoloženje, na pravom ste mjestu! Određenim mirisima možete napravite sve to.

Mršavljenje

Japanski su stručnjaci izložili laboratorijske štakore mirisu agruma grejpa u 15-minutnim intervalima, tri puta tjedno. Na taj su način uspjeli ublažiti njihov apetit, a samim time je opala i njihova kilaža.

Udišite miris svježeg citrusa i obuzdajte žudnju za slatkim.

Apetit

Ako tražite još jedan način kako ovladati gladnom zvijeri u svom želucu, stručnjaci savjetuju miris jabuke, banane ili metvice. Istraživači Zaklade za liječenje mirisom i okusom iz Chicaga su preteškim ispitanicima dali da mirišu bananu, zelenu jabuku i mentu kada god bi osjetili želju za hranom. Ustanovili su kako su upravo oni izgubili više na kilaži nego ispitanici koji nisu uživali u ovim mirisima.

Za bolji trening

Osim što pomaže mršavljenju, miris mente može poboljšati vaš trening u teretani, povećati budnost i smanjiti umor. Jednako tako ćete uz njega doživjeti i promjenu raspoloženja – nabolje!

Kada god trebate nešto da vas podigne, pomirišite listić mente.

Za san poput bebinog

Nije tajna kako mediteranska kraljica lavanda pomaže kod problema s nesanicom. Ona može protjerati depresiju, loše raspoloženje i čangrizavost daleko iz vašeg kraljevstva snova. Spavat ćete kao beba i ujutro se buditi spremni na sve izazove stresa!

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo