Ljepota

Ljepota

Ravan trbuh – san svake žene

Nema žene na svijetu koja voli masne naslage oko struka. Zima je pogodno godišnje doba za pokrivanje nedostataka odjećom, ali još par mjeseci i ništa više ne može spasiti od pogleda na plaži. Kako do ravnog trbuha?

Na žalost područje oko trbuha je najteže dovesti u željenu formu, što najbolje znaju oni koji provode sate u teretani. No, osim vježbanja, koji su još faktori uspjeha?

Pokrenite guzu!

Vaša guza i vaš trbuh su partneri u zloćinu! Nakon nekog vremena stalnog sjedenja stražnji mišići postaju skoro pa beskorisni i i uzrokuju da oni koji povezuju kukove s nogama postanu jako tvrdi. Ta kombinacija naginje vašu zdjelicu prema naprijed, što uzrokuje bol u leđima i opterećuje kičmu. Estetski gledno, vaš trbušni dio strši prema naprijed, zbog čega će i svaki ravan trbuh izgledati ispupčeno.

Jedite malo – jedite ispravno

Ako i vježbate, vaš trud se neće vidjeti ispod naslage sala. Riješite ih se prateći ove savijete: Povećajte unos proteina u obliku napitka, jedite puno ribe i orašastih. Smanjite unos ugljikohidrata kako biste smanjili unos kalorija te šećera koji se pretvaraju u masne naslage. Iz prehrane potpuno izbacite brzu i masnu hranu, a jedite više povrća, voća i hranu bogatu vlaknima. Prehrana siromašna vlaknima jedan je od uzroka debljanja. Svakodnevno jedite povrće, voće i cjelovite žitarice. Hrana kao što je zob, mahunarke i ječam snižava razinu kolesterola u krvi, a i pomaže u mršavljenju.

Život bez stresa

Ah, ti dani obaveze bez kraja… Znamo, lako je reći prestanite se nervirati, ali stres uistinu uzrokuje debljanje. Sva ta anksioznost može stvoriti viška kortizola, hormona koji potiče organizam na “skladištenje” masnoće. Pokušajte uzeti pauzu od par minuta nakon sat vremena posla, usmjerite se na disanje i opuštanje tijela.

Ako su vam trbušni mišići najbitniji, vježbe za taj dio tijela pomaknite na vrh liste. Za optimalan rezultat potrebno je raditi vježbe za trbuh samo tri puta tjedno.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo