Ljepota

Ljepota

Recite NE cigaretama

Nokti više neće biti smeđi, zubi će nakon mjesec dana ponovo izgledati bijelo, a koža će se početi obnavljati.

Prestanak pušenja nije lak. Koliko puta smo sami sebi rekli da ćemo od sutra prestati i svejedno smo opet zapalili cigaretu. Svi pušači navikli su na cigaretu u ustima i teško da će se odvojiti od nje, no oni koji žele prestati sve će napraviti da bi se to dogodilo, pa čak i platiti ogromnu svotu novca kako bi prestali. No reći ćemo vam, to zaista nije potrebno.

U čemu je tajna?

Nema tajne. Prestanak pušenja zahtjeva samo jedan mali kliker u glavi koji treba kliknuti. Sve je u vama. U nikom drugom. Doduše, na raspolaganju vam stoje hrpe raznih ustanova koje će vam pomoć pri prestanku, ali one vam zaista ne trebaju ukoliko sami izgradite karakter i prestanete.

U čemu je problem?

U vama! Imate dvije opcije, možete i ne morate prestati pušiti. Odluka je na vama i samo na vama. Vaš je osobni izbor hoćete li baciti kutiju u smeće ili ćete čekati da popušite do kraja jer vam je žao bačenog novca. No je li vam žao života koji ćete potratiti na ostatak popušene kutije?

Od kada?

Ne od sutra nego od sada. Jedna noć ne mora ništa promijeniti. Čovjek koji je zaista odlučio prestati, prestat će istog trenutka. Zašto biste čekali sutra? Nemojte ništa čekati. Budite sretni i ponosni što se upravo ovog trenutka donijeli jednu racionalnu odluku.

Kakve su nuspojave?

Teške, ali svakako isplative. Najčešće nuspojave su debljanje, no pušenje možete komotno zamijeniti vježbom ili kakvom aktivnošću po želji. Osim što je zdravo, izbjeći ćete pretjeran unos hrane. Gledati druge kako puše također neće biti lako i dovest će vas u napast da i vi zapalite. No sjetite se da ste vi ti kojima nije žao što su prestali, i da pušenje vašim suradnicima, prijateljima, kolegama šteti isto koliko je štetilo vama, no razlika je u tome što se oni i dalje truju, dok vi udišete svjež zrak i imate zagarantiran zdraviji život što se nepušenja i pušenja tiče.

Nadalje, nakon prestanka pušenja vjerojatno ćete biti u fazi teroriziranja bližnjih i svih uokolo, izderavanja i općenito živčanosti. No, uvijek kad poludite, nemojte kriviti druge, već se sjetite da je to samo jedna od nuspojava prestanka, i unaprijed se ispričajte ako u okolini ima lako lomljivih predmeta ili razdražljivih te osjećajnih osoba.

Koje su pozitivne strane?Sve! Nakon nuspojava slijedi oporavak. Jetra, pluća, ali i duša ono su što će se zasigurno oporaviti. Nokti više neće biti smeđi, zubi će nakon mjesec dana ponovo izgledati bijelo, a koža će se početi obnavljati. Preporuka je također da pijete što više vode i počnete sa zdravom prehranom ukoliko je i ona do sada bila problem. Osim što ćete fizički i psihički biti u boljem stanju, više neće zaudarati po cigaretama, također ćete biti u pokretnijem stanju. Stepenice više neće biti problem, a novčanik će svakako biti deblji za onu svotu koju ste inače potrošili za cigarete.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo