Ljepota

Ljepota

Trener otkriva 3 jednostavne vježbe kojima ćete se riješiti opuštene i suhe kože na laktovima

Shutterstock

Učvrstite gornji dio ruku jednostavnim vježbama.

Bore, opuštena koža, tanka kosa… sve su to znakovi koji mogu otkrivati naše godine. Kako nije moguće biti na dijeti kako bi izgubili masnoće samo s određenog dijela tijela, to možete učiniti vježbanjem, treningom snage koji će pomoći da postignete tonus cijelog tijela ali i gubite masnoće. 

Ako su naborani laktovi vaš najveći problem, čemu možemo dodati i ruke, stručnjakinja otkriva kako problem riješiti. Maggie Priore je osobni trener koja tvrdi da za sve postoji rješenje, ali se treba pridržavati zadane rutine. 

Najbolji način da zategnete opuštenu kožu na rukama je da se fokusirate na gubitak masnoća i trening snage. Tu na snagu stupa prehrana koja će omogućiti da budete u malom deficitu s kalorijama, a trening se mora odraditi 4 puta u tjednu. To je najbolji način da se riješiti problema s laktovima”, ističe. 

Ako vas zanima koje to vježbe odabrati, treba se fokusirati na one koje će djelovati na gornji dio tijela i zategnuti ruke. To uključuje vježbe za tricepse, ramena i prsa koje će vam pomoći da postignete željeni rezultat. “Uvijek trening ili vježbu započnite bez utega dokle god ne osjetite da možete podnijeti i dodatni teret. Pa krenimo s vježbama; ovo su tri najbolje vježbe koje Priore savjetuje.

1. Opružanje podlaktice u pretklonu

Vježba možda zvuči komplicirano ali to nipošto nije. Vježbu možete raditi s jednom rukom ili naizmjenično s lijevom i desnom, a možete koristiti obje ruke istovremeno. Evo kako se vježba izvodi ako koristite obje ruke istovremeno. Za početak ustanite i gornji dio tijela lagano nagnite prema naprijed a kukove zabacite prema nazad. U svaku ruku stavite mali uteg (za početak), a ruke neka budu lagano savijene uz tijelo.  Rukama sad zabacujte prema natrag kako biste istegnuli i ojačali tricepse. Ponovite ovu vježbu 3 puta s 10 ponavljanja za svaku ruku. 

Kako odabrati trenera ako ste se odlučili za online trening? Ovi savjeti eliminiraju loše izbore

2. Sklekovi

Vjerojatno i sami znate kako se izvodi sklek, ali možda niste znali da se radi o jako dobroj vježbi za laktove. Možete vježbu izvoditi onako kako ste naučili ili ju malo modificirati, važno je da ne preskačete. Ukratko, pazite samo da vam je tijelo čvrsto i da je stražnjica u ravnini s ostatkom tijela. Spuštajte tijelo prema podu, pa ga podižete. Napravite 3 serije uz 12 ponavljanja. 

3. Rameni potisak

Zadnja na popisu, ali ne manje važna, je vježba koja se zove rameni potisak, a može se izvoditi dok stojite ili sjedite. Priror navodi kako sa svojim klijentima voli vježbu izvoditi kao ekstenziju jedne ruke kako bi se postigla stabilizacija i bolji balans. Podignite ruke pa savijete laktove pod 90 stupnjeva, u rukama držite uteg i rukama ga gurajte prema gore pa se vratite u početnu poziciju. Ponovite vježbu tri puta i svaku ponovite po 12 puta. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo