Ljepota

Ljepota

Ustanite orni pomoću 9 sjajnih trikova

Za većinu odraslih buđenje je smušen i vrlo postupan proces. Nekima treba gotovo cijeli sat da bi se potpuno razbudili. Ako i vi spadate u tu skupinu, vrijeme je da primijenite naše super savjete za ekspresno dizanje iz kreveta.

1. Nabavite aparat za kavu s budilicom, koji se uključuje nešto prije no što sat zazvoni. Miris kave pomoći će vam da lakše ustanete.

k2. Nagovorite supruga ili dečka da vas probudi blagim masiranjem leđa ili trbuha. Možda nećete brže ustati, ali ćete se ujutro bolje osjećati.

3. Prije no što stupite pod tuš istrljajte tijelo suhom, mekom četkom od prirodnih vlakana. Počnite od gležnjeva i dugim potezima preko nogu prijeđite na trbuh. Ruke istrljajte od zglobova prema vratu, a zatim grudi od vrata prema trbuhu.

4. Upotrebljavajte sapune, losione i mirise koji djeluju osvježavajuće, poput mirisa limuna, mente, ružmarina i bosiljka.

5. Pjevajte pod tušem – to vrlo djelotvorno popravlja raspoloženje

6. Osvježavajućim tonikom protrIjajte ušne školjke odozdo prema gore.

7. Planirajte barem jednu radosnu stvar za taj dan. Kava s prijateljicom ili rasprodaja u omiljenom dućanu mogu biti razlog više da radosno ustanete iz postelje.

8. Pojedite doručak bogat ugljikohidratima i s malo masnoća, na primjer cornflakes s obranim mlijekom ili biopecivo, kako biste cijeloga jutra imali snage. Izbjegavajte slatkiše i masnoće.

9. Slušajte neki zabavan jutarnji program na radiju. Smijeh je iznenađujuće dobar izvor snage.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo